DECRET 40/1989, de 24 de febrer, de creació de la Comissió Interdepartamental per a la prestació social substitutòria del servei militar i del seu Consell Assessor.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

La Llei 48/1984, de 26 de desembre, reguladora de l'objecció de consciència i de la prestació social substitutòria, i el Reglament d'aquesta, aprovat pel Reial Decret 20/1988, de 15 de gener, fixen el marc d'actuació en aquesta matèria.

L'article 7 de la Llei esmentada estableix que la prestació social es realitzarà preferentment en entitats depenents de les administracions públiques, encara que també es podrà dur a terme en entitats privades que reuneixin certes condicions.

La Generalitat de Catalunya, competent d'acord amb l'Estatut en els sectors prioritaris on s'ha de desenvolupar la prestació social, amb l'única excepció dels programes de cooperació internacional, vol donar resposta a la demanda social, especialment intensa pel que fa als joves catalans que han objectat o ho volen fer i estan interessats en realitzar la prestació social a Catalunya.

Així mateix, mitjançant aquest Decret es compleix l'article 17.3 de la Llei 26/1985, de serveis socials, i s'atenen la necessitat de coordinar i la voluntat d'integrar als sectors implicats, fent-los participar en les actuacions que es duguin a terme en aquest camp.

Consegüentment, la present disposició té per objecte establir una mínima estructura de l'Administració autonòmica en la matèria, de tal manera que, respectant les competències que la Constitució atorga a l'Estat en relació amb l'objecció de consciència, es pugui assolir la deguda col·laboració entre ambdues administracions, tal i com ha assenyalat la jurisprudència del Tribunal Constitucional.

Amb aquesta finalitat, a proposta del Conseller de Benestar Social, i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió Interdepartamental d'avaluació i seguiment de la prestació social a Catalunya, que estarà composta pels membres següents:

President: el Director General d'Acció Cívica.

Vocals: un representant de cada departament de la Generalitat de Catalunya.

Secretari: un funcionari del Departament de Benestar Social, nomenat pel President.

Article 2

Les funcions de la Comissió Interdepartamental seran les següents:

  1. Indicar els sectors on preferentment s'haurà de desenvolupar la prestació social substitutòria, i fixar els criteris del pla anual d'aquesta .

  2. Elaborar el projecte de concert de la Generalitat de Catalunya com a entitat col·laboradora.

  3. Aprovar la proposta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR