ORDRE MAB/211/2003, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions en els espais del Pla d'espais d'interès natural, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 04.07.03).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAB/211/2003, de 29 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions en els espais del Pla d'espais d'interès natural, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 04.07.03).

La Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals, té com a objectius, entre d'altres, protegir, conservar i millorar els espais naturals de Catalunya d'una manera compatible amb el desenvolupament i la utilització dels seus recursos. L'article 30 d'aquesta Llei preveu que la Generalitat pugui establir ajuts tècnics i financers per a l'àmbit territorial de l'espai protegit i la seva àrea d'influència.

L'article 10.2 del Decret 328/1992 estableix que el Departament de Medi Ambient elaborarà anualment programes on s'establiran beneficis tècnics i financers destinats als ajuntaments, les entitats locals menors, les entitats sense finalitat de lucre, les agrupacions agràries i forestals legalment constituïdes i els titulars de finques agrícoles o forestals integrades totalment o parcialment en un espai inclòs al Pla.

L'experiència adquirida en la gestió dels espais d'interès natural en aquests darrers anys posa de manifest la idoneïtat de mantenir línies d'ajut seguint els criteris de desenvolupament sostenible del territori, d'acord amb una política de millora de les activitats tradicionals i de potenciació dels recursos endògens, tot tenint en compte les recomanacions de la Unió Europea en matèria de conservació.

D'acord amb el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

D'acord amb la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'inversions en els espais del Pla d'espais d'interès natural que es publiquen en annex a aquesta Ordre, i obrir la convocatòria per a l'any 2003.

Article 2

2.1 Crèdits inicials.

El finançament dels ajuts que estableix aquesta Ordre anirà a càrrec de les partides pressupostàries del Departament de Medi Ambient següents:

  1. 2204D/760000100/4422, dotada amb un import màxim de 500.000 euros.

  2. 2204D/780000100/4422, dotada amb un import màxim de 100.000 euros.

2.2 Modificació de crèdit.

Els crèdits inicials indicats en l'article 2.1 es poden modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

El termini de presentació de sol-licituds serà d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Les sol-licituds es tramitaran, resoldran i notificaran d'acord amb el que preveu la base número 10.

El règim de recursos és l'establert a la base esmentada.

Disposició addicional

Queden exclosos de la present convocatòria els espais naturals de protecció especial següents: Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i la seva zona perifèrica de protecció; parcs naturals del Delta de l'Ebre, Aiguamolls de l'Empordà, Cadí-Moixeró, Cap de Creus, Montserrat, Montsant, Zona Volcànica de la Garrotxa i els Ports; paratges naturals d'interès nacional de Poblet, Pedraforca i l'Albera i les illes Medes.

També queda exclòs la totalitat de l'àmbit de l'espai del PEIN del Delta de l'Ebre.

Les convocatòries anuals corresponents determinaran els espais que s'hi poden acollir.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre MAB/173/2002, de 22 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions en els espais del Pla d'espais d'interès natural, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2002, codi convocatòria 04.07.02 (DOGC núm. 3646, de 30.5.2002).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 d'abril de 2003

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller de Medi Ambient

Annex

Bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'inversions en els espais del PEIN

.1 Objecte

Els ajuts tenen per objecte finançar inversions fetes en els espais del Pla d'espais d'interès natural que indiquin les convocatòries anuals.

.2 Actuacions subvencionables

Són objecte de subvenció les inversions següents:

  1. Actuacions destinades a la recuperació, millora o regeneració dels hàbitats, dels sistemes naturals o seminaturals i del paisatge.

    a.1) Actuacions directes de millora dels hàbitats i els sistemes naturals o seminaturals:

    Restauració i condicionament de fonts i el seu entorn.

    Condicionament de recs, sèquies, canals d'aigua, basses i estanyols per fomentar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR