ORDRE MAB/173/2002, de 22 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions en els espais inclosos al Pla d'espais d'interès natural, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2002 (codi de la convocatòria 04.07.02).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAB/173/2002, de 22 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions en els espais inclosos al Pla d'espais d'interès natural, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2002 (codi de la convocatòria 04.07.02).

La Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals, té com a objectius, entre d'altres, protegir, conservar i millorar els espais naturals de Catalunya de manera compatible amb el desenvolupament i la utilització dels seus recursos. L'article 30 d'aquesta Llei preveu que la Generalitat pugui establir ajuts tècnics i financers per a l'àmbit territorial de l'espai protegit i la seva àrea d'influència.

L'article 10.1 del Decret 328/1992 estableix que s'atorgaran ajuts tècnics i econòmics per fomentar la realització de les actuacions previstes pel programa de desplegament del Pla d'espais d'interès natural. En aquests casos, s'indica, les actuacions esmentades tindran una consideració prioritària en l'atorgament dels ajuts de caràcter general als quals puguin acollir-se amb la mateixa finalitat.

L'experiència adquirida en la gestió dels espais d'interès natural en aquests darrers anys posa de manifest la idoneïtat de mantenir línies d'ajut seguint els criteris de desenvolupament sostenible del territori, d'acord amb una política de millora de les activitats tradicionals i de potenciació dels recursos endògens, tot tenint en compte les recomanacions de la Unió Europea en matèria de conservació.

D'acord amb el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro, i modificada consecutivament per la Llei 4/2000, de 26 de maig; la Llei 15/2000, de 29 de desembre, i la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives;

D'acord amb la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'inversions en els espais inclosos al Pla d'espais d'interès natural d'acord amb el que preveu l'article 2, que es publiquen en annex a aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria d'ajuts per a l'any 2002, destinats al finançament d'inversions que tinguin relació directa amb l'ordenació, la gestió o la millora dels espais inclosos al Pla d'espais d'interès natural, exclosos els espais naturals de protecció especial següents: parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i la seva zona d'influència; parcs naturals del Delta de l'Ebre, Aiguamolls de l'Empordà, Cadí-Moixeró, Cap de Creus, Montserrat, Zona Volcànica de la Garrotxa i els Ports; paratges naturals d'interès nacional de Poblet i l'Albera, les illes Medes i altres parcs naturals de protecció especial declarats abans del termini de presentació de les sol·licituds.

Article 3

3.1 Crèdits inicials.

El finançament de les inversions que estableixen aquesta Ordre i l'annex aniran a càrrec de les partides pressupostàries del Departament de Medi Ambient següents:

  1. 2204D/760000100/4422, dotada amb un import màxim de 350.000 euros, en el cas d'ens locals.

  2. 2204D/780000100/4422, dotada amb un import màxim de 100.000 euros, si el beneficiari és un propietari, una associació de propietaris o una entitat sense ànim de lucre.

3.2 Modificació de crèdit.

Els crèdits inicials indicats en l'article 3.1 es poden modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

La convocatòria es regirà per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 5

El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 de maig de 2002

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller de Medi Ambient

Annex

Bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'inversions en els espais inclosos al PEIN esmentats a l'article 2 de l'Ordre de convocatòria.

-1 Actuacions subvencionables

Són objecte de subvenció les inversions següents:

  1. Actuacions de recuperació, millora o regeneració de sistemes naturals, zones degradades, indrets d'especial interès ecològic o hàbitats d'espècies amenaçades.

  2. Creació, recuperació i millora de fonts, zones d'esbarjo, miradors, observatoris i altres equipaments per tal d'ordenar l'ús públic de manera compatible amb la conservació de l'espai.

  3. Actuacions de senyalització de camins, itineraris, serveis públics i indrets d'interès, d'acord amb el manual de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR