DECRET 33/1989, de 24 de febrer, pel qual es regula la concessió de subvencions per a la realització d'inversions destinades a la modernització i a la racionalització del comerç.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La profunda transformació que s'està produint en el sector comercial, de tanta tradició en l'economia catalana, requereix dels poders públics que s'adoptin les mesures adients per tal de facilitar la seva adequació i adaptació a les noves estructures.

El present Decret regula la concessió de diversos ajuts a fons perdut per tal de finançar les inversions que es realitzin amb la finalitat de modernitzar i racionalitzar el comerç i contempla un ampli ventall de supòsits, entre el quals es troben: les subvencions a petites i mitjanes empreses comercials per ampliar la superfície de venda, informatitzar l'establiment o modificar l'activitat amb l'adopció de noves tècniques de venda; els ajuts per fomentar l'equilibri de l'oferta comercial en àrees de nova creació; les subvencions a entitats del comerç associat per racionalitzar el procés distributiu, i a les agrupacions de comerciants per a crear nous equipaments i infrastructures comercials col·lectives; i els ajuts per a la transformació d'establiments comercials en establiments de serveis, tot això dins un pla general de modernització i reconversió del sector que permeti l'adaptació de l'estructura comercial a les necessitats de l'economia i de la societat actuals.

Així, en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, i a proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme,

Decreto:

Article 1

El Departament de Comerç, Consum i Turisme, a través de la Direcció General de Comerç Interior i Serveis, podrà atorgar ajuts a fons perdut per al finançament d'inversions destinades a la millora de les estructures comercials, d'acord amb els criteris que estableix el present Decret.

Capítol 1 Subvencions a petites i mitjanes empreses comercials

Secció 1 Ajuts per a l'ampliació de la superfície de venda d'un establiment comercial

Article 2

Podran ser objecte de l'atorgament d'una subvenció els projectes d'inversions que realitzin les empreses comercials, bé siguin persones físiques o jurídiques, per augmentar la superfície de venda de l'establiment en el qual hagin vingut exercint la seva activitat comercial en els darrers tres anys com a mínim.

Article 3

Les subvencions podran cobrir, com a màxim, el 15% del cost d'adquisició dels locals o terrenys, en els quals es realitzi l'ampliació de l'establiment com també les obres, les instal·lacions i el mobiliari inherents a l'ampliació. Aquest ajut no podrà ser superior, en cap cas, a la quantitat de dos milions (2.000.000) de pessetes.

Secció 2 Ajuts per a la informatització dels establiments comercials

Article 4

Podran ser objecte de l'atorgament d'una subvenció els projectes d'inversions que realitzin les empreses comercials, bé siguin persones físiques o jurídiques, per a l'adquisició de béns d'equip per a la informatització de la gestió empresarial, o bé que tinguin per finalitat la incorporació d'elements informàtics en el punt de venda.

Article 5

Les subvencions podran cobrir, com a màxim, el 20% del cost d'adquisició dels equips, dels programes informàtics i de les despeses d'instal·lació. Aquest ajut no podrà ser superior a cinc-centes mil (500.000) pessetes. No es prendran en consideració aquelles inversions referides a programes informàtics específics si existeixen en el mercat programes estàndars equivalents.

Secció 3 Ajuts per a l'especialització i l'adopció de noves tècniques de venda

Article 6

Podran ser objecte de l'atorgament d'una subvenció els projectes d'inversions que realitzin les empreses comercials, bé siguin persones físiques o jurídiques, amb la finalitat de modificar la seva activitat comercial incorporant un procés de major especialització, adoptant noves tècniques de venda o adherint-se a una organització del comerç associat. Per determinar la quantia de la inversió computable a efectes d'aquest Decret, es consideraran les obres d'adaptació, la maquinària i el mobiliari inherents a la nova especialitat que es pretén exercir, necessaris per a l'adopció de la nova tècnica a emprar, i restaran exclosos aquells elements que substitueixin altres dels tipus dels ja existents a l'establiment comercial.

Article 7

Les subvencions podran cobrir, com a màxim, el 20% de la nova inversió que es realitzi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR