DECRET 241/1990, de 4 de setembre, pel qual s'estableix el control i la investigació de residus en animals i carns fresques a Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1385, pàg. 5921, de 28.12.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Directriu 86/469/CEE, de 16 de setembre, regula la investigació de residus als animals i a les carns fresques. D'altra banda, la Comissió de la CEE va aprovar per les Decisions 88/201, de 18 de febrer, i 89/265, de 30 de març, els programes presentats per Espanya per a la detecció dels residus d'hormones i de les substàncies distintes dels defectes hormonals, respectivament. El Reial Decret 1262/1989, de 20 d'octubre, pel qual s'aprova el pla nacional d'investigació de residus als animals i a les carns fresques, estableix un pla d'actuacions a tot l'Estat per donar-hi compliment.

Atès que correspon a la Generalitat de Catalunya l'execució dels esmentats controls en el seu àmbit territorial, i ateses les competències pròpies dels departaments de Sanitat i Seguretat Social i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, pel que fa a control sanitari d'aliments i a l'ús i l'aplicació de productes zoosanitaris, respectivament, es fa necessari establir l'aplicació de les esmentades normatives a Catalunya.

Atesa la Llei 15/1983, de 14 de juliol, de la higiene i el control alimentaris;

A proposta dels consellers de Sanitat i Seguretat Social i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La investigació i el control dels residus en els animals, en els seus excrements i líquids biològics, com també en els seus teixits i en les carns fresques, es duran a terme, en l'àmbit territorial de Catalunya, segons el que disposa el present Decret.

Article 2

Les tasques esmentades a l'article anterior seran objecte del Pla per a la investigació de residus en animals i carns fresques de Catalunya, d'ara endavant PIRACC, el qual es crea en virtut d'aquest Decret.

Article 3

Seran objecte del PIRACC:

  1. Els aliments per als animals d'abast, per tal de detectar-hi la presència de substàncies amb efectes indesitjables per a les persones que consumeixin les carns procedents del seu sacrifici.

  2. Els animals destinats a l'alimentació humana de les explotacions ramaderes establertes a Catalunya.

  3. Les carns fresques procedents d'animals sacrificats en escorxadors de l'àmbit català.

Article 4

Es crea la Comissió Directora del PIRACC. 4.1 Les funcions d'aquesta Comissió seran:

  1. Coordinar totes les actuacions relacionades amb l'aplicació, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR