DECRET 146/1996, de 30 d'abril, pel qual s'aprova la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de mossos d'esquadra.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'article 47 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, disposa que la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de mossos d'esquadra han de determinar-se reglamentàriament.

Mitjançant aquest Decret es pretén homogeneïtzar les condicions de treball dels membres del cos de mossos d'esquadra, regulant, d'una banda, una única jornada de treball i establint, de l'altra, uns tipus d'horaris marc, sense perjudici de les excepcions que s'estableixin motivades per les necessitats del servei.

La regulació de la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de mossos d'esquadra ha de garantir en tot moment el bon funcionament i el caràcter permanent dels serveis públics policíacs, establint-se a aquest efecte una distribució de la jornada diària de treball i unes especialitats horàries que s'adeqüen en tot moment a les especials funcions que l'article 12 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, atribueix al cos de mossos d'esquadra, com a policia ordinària i integral.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte Aquest Decret té per objecte la regulació de la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de mossos d'esquadra.

Article 2

Jornada de treball anual i condicions generals dels horaris 2.1 La jornada de treball anual per als membres del cos de mossos d'esquadra és de 1.680 hores de treball efectiu. 2.2 El total màxim de dies de treball anual és de 225 dies. 2.3 En el cas que no s'arribi al còmput anual d'hores de treball efectiu previstes en planificar la jornada, el director general de Seguretat Ciutadana determinarà el moment en què s'han de fer efectives, segons ho consideri més adient per al funcionament del servei policíac. 2.4 Entre el final d'una jornada de treball i el començament de la següent ha d'haver-hi un mínim de 12 hores de descans. Com a màxim es treballaran set dies seguits i a continuació hi haurà un mínim de dos dies seguits de descans. 2.5 Es garanteix un mínim de vuit dies de festa al mes, quatre dels quals seran en caps de setmana. 2.6 Els membres del cos de mossos d'esquadra poden disposar d'una pausa de vint minuts, si ho desitgen, computable com a temps de treball efectiu. 2.7 Es gaudirà, com a mínim, de tants caps de setmana de festa com de treball. 2.8 Als únics efectes de gaudiment de descans, els caps de setmana festius comprendran de les 23 hores del divendres a les 6 hores del dilluns, llevat dels horaris especials.

Article 3

Treball efectiu 3.1 S'entén per treball efectiu el temps transcorregut entre l'hora d'inici de prestació del servei i l'hora de finalització en el centre de treball habitual. 3.2 Si el servei es presta en un centre de treball ubicat en una comarca diferent de la de destinació, el temps de treball efectiu es computa des de la incorporació de l'agent al seu centre de treball habitual fins el seu retorn a aquest. En cas d'anar-hi pels seus mitjans, el còmput horari es prendrà com si es sortís del seu centre de treball habitual.

Article 4

Tipus d'horaris Els tipus d'horaris de treball són els següents:

  1. Règim horari de torns.

  2. Règims horaris especials: horari partit, horari flexible i horaris específics.

Article 5

Règim horari de torns 5.1 El règim horari de torns és el que es desenvolupa en unitats en què es requereix la presència d'efectius les 24 hores del dia durant tot l'any. 5.2 La jornada de treball anual en el règim horari de torns es distribueix en cicles de treball que es succeeixen ininterrompudament al llarg de l'any. 5.3 Els cicles de treball estan formats per les seqüències dels dies i els torns de treball previstos en el quadrant de cinc setmanes i en el quadrant de reforç de tres setmanes inclosos en l'annex 1. 5.4 L'assignació dels funcionaris als escamots s'efectuarà en el moment de fer la planificació anual dels cicles de treball. En el quadrant de reforç, els funcionaris han de conèixer amb un termini d'antelació no inferior a 48 hores l'horari corresponent a l'escamot a què estan assignats. 5.5 En el quadrant de cinc setmanes, l'hora d'inici de la jornada diària, en funció del servei, és la següent:

Torn Horari d'inici ------------------------------------------------------

Matí ............................. a les 6 o 7 hores Tarda ............................ a les 14 o 15 hores Nit .............................. a les 22 o 23 hores Dia cap de setmana ............... a les 6 o 7 hores Tarda-nit cap de setmana ......... a les 18 o 19 hores

La jornada diària és de 8 hores i 30 minuts de dilluns a divendres i de 12 hores els dissabtes i els diumenges. 5.6 En el quadrant de reforç, els torns de treball poden ser: de matí, de tarda, de nit, de dia cap de setmana, de tarda-nit cap de setmana i d'horari partit. La jornada diària és de 8 hores de dilluns a divendres i de 12 hores els dissabtes i els diumenges. 5.7 El personal subjecte al règim horari de torns pot sol·licitar de forma voluntària la seva adscripció al quadrant de cinc setmanes o al quadrant de reforç. Cas que no sigui possible garantir el funcionament dels serveis policíacs mitjançant l'adscripció voluntària dels funcionaris, el cap de la divisió, de l'àrea o de la unitat que correspongui adscriurà als quadrants, de forma obligatòria, els funcionaris que siguin necessaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR