DECRET 111/1980, de 13 de juny, de creació del Consell Assessor del Crèdit, adscrit al Departament d'Economia i Finances.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

El funcionament eficaç i coordinat del Departament d'Economia i Finances amb les institucions que componen el sistema creditici constitueix una premissa essencial per a la més adient provisió dels mitjans financers que requereix el desenvolupament econòmic i social.

En aquest sentit, l'article dotze, apartat primer, punt sis, del vigent Estatut d'Autonomia reconeix a la Generalitat la competència exclusiva sobre les institucions de crèdit corporatiu, públic i territorial, i Caixes d'Estalvis, d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat.

És per això que, una vegada aprovats els textos constitucional i estatutari, les tasques del Departament d'Economia i Finances en matèria creditícia tindran, si més no en una gran part, un caire de creació de normes que permetran a l'Administració catalana de recaptar la col·laboració i participació de persones que, pertanyents o vinculades a Entitats, Organitzacions, Corporacions o Institucions de Catalunya, s'hagin acreditat per llurs coneixements i experiència en l'esmentat sector, a fi i efecte que la participació en l'elaboració de la política creditícia del Departament s'articuli sobre una formulació i un recull de criteris del sector interessat i competent en aquesta matèria.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 4t. del Decret sobre Organització i competències dels Òrgans dels Departaments, de 18 de setembre de 1978, i amb l'article 23 a) del Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Es crea el Consell Assessor del.

Crèdit, com a òrgan superior consultiu i assessor en matèria creditícia de Catalunya. 2. Aquest Consell, adscrit al Departament d'Economia i Finances, dependrà directament del Conseller d'Economia i Finances.

Article segon

- Seran funcions del Consell Assessor:

  1. Actuar com a organisme d'informació, consulta i assessorament del Departament en qüestions de la seva especialitat que li siguin sotmeses pel Conseller.

  2. Elaborar els informes, estudis i dictàmens que li siguin encomanats pel Conseller.

  3. Prestar la col·laboració que sol·liciti el Conseller en la preparació i execució de la política del Departament.

  4. Aquelles altres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR