ORDRE SLT/139/2013, de 17 de juny, per la qual es crea el Centre de Coordinació Sanitària al Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, estableix com a una de les finalitats que ha de portar a terme el Servei Català de la Salut la coordinació de qualsevol dispositiu sanitari públic, i que ha de comptar, entre altres, amb una organització adequada que permeti la immediatesa en la prestació sanitària urgent.

La Llei 9/2007, de 30 de juliol, del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya, estableix en l’article 2, entre altres finalitats del servei, la de contribuir a donar resposta ràpida, senzilla, eficaç i coordinada a les peticions urgents d’assistència que realitzi la ciutadania dins del territori de Catalunya en matèria d’atenció sanitària, amb la coordinació de protecció civil, si escau, dels serveis corresponents, amb independència de l’Administració Pública o entitat a la qual correspongui la prestació material de l’assistència requerida.

L’empresa pública Sistema d’Emergències Mèdiques, SA, adscrita al Servei Català de la Salut, va ser creada, per l’Acord de Govern de 14 de desembre de 1992, amb l’objectiu de gestionar i atendre les urgències i emergències mèdiques i de prestar l’atenció extrahospitalària in situ i el transport assistit al centre més adequat en cada cas de persones malaltes en estat crític, així com la participació en la gestió dels sistemes d’atenció a la urgència i emergència a Catalunya que estableixi el Departament de Salut. En concret, entre les seves funcions hi ha les de la coordinació de la informació dels recursos sanitaris disponibles, a l’efecte de prestar l’assistència d’emergència amb la màxima celeritat possible, la col·laboració amb altres entitats públiques o privades en l’assistència en situacions de catàstrofe, els plans d’emergència i dispositius de risc previsible, i la d’actuar com a centre integrant de recepció, classificació i solució o derivació de demandes d’atenció i informació sanitària a la ciutadania.

L’atenció de les urgències mèdiques, que ha d’abastar tot el territori, incideix en quasi tots els dispositius sanitaris d’utilització pública de Catalunya, inclòs el transport sanitari. Per això, s’ha fet palesa la necessitat de disposar d’un centre de coordinació sanitària que permeti, entre altres funcions, atendre i coordinar la resposta de les demandes d’assistència sanitària de la ciutadania en relació amb el servei públic d’atenció de trucades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR