RESOLUCIÓ EDU/1735/2009, de 9 de juny, per la qual es convoca concurs de mèrits per a la provisió de llocs de treball, en comissió de serveis, a la Inspecció d'Educació de Catalunya.

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/1735/2009, de 9 de juny, per la qual es convoca concurs de mèrits per a la provisió de llocs de treball, en comissió de serveis, a la Inspecció d'Educació de Catalunya.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4.5.2006), estableix en el capítol II del títol VII el marc general de regulació de la Inspecció educativa. Les disposicions addicionals desena i dotzena estableixen els requisits per accedir al cos d'inspectors d'educació.

El Reial decret 276/2007, de 23 de febrer (BOE núm. 53, de 2.3.2007), pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats en els cossos docents, estableix en el capítol III del títol IV el procediment d'accés al cos d'inspectors d'educació, i les especificacions bàsiques a les quals s'han d'ajustar els corresponents barems de mèrits per a l'accés a aquest cos. Entre aquestes especificacions, s'estableix que es tindran en compte els anys de servei prestats com a inspector accidental en llocs obtinguts com a resultat de la participació en els concursos de mèrits convocats per a la seva provisió.

El Decret 266/2000, de 31 de juliol (DOGC núm. 3200, de 8.8.2000), modificat pel Decret 148/2002, de 28 de maig (DOGC núm. 3652, de 7.6.2002), regula la Inspecció d'Educació a Catalunya. L'Ordre ENS/289/2002, de 31 de juliol (DOGC núm. 3697, de 12.8.2002), desplega l'organització i el funcionament de la Inspecció d'Educació a Catalunya.

L'article 3.2 del Decret 266/2000, de 31 de juliol, estableix que les funcions d'inspecció podran ser exercides transitòriament, en ocasió de vacant, per funcionaris docents adscrits en comissió de serveis que compleixin els requisits establerts per a l'accés al cos d'inspectors d'educació, tenint en compte les necessitats funcionals de la inspecció en les diferents especialitats i les necessitats pròpies dels territoris on hagin de prestar serveis.

Així mateix, l'article 24 de l'Ordre ENS/289/2002, de 31 de juliol, estableix que en ocasió de vacant, per inexistència de disponibilitat dels funcionaris del cos, es podran incorporar funcionaris docents a l'exercici de la funció inspectora mitjançant comissió de serveis. També estableix que la Subdirecció General de la Inspecció d'Educació efectuarà una proposta raonada a la Secretaria General del Departament d'Educació de l'adscripció de funcionaris docents a llocs de treball vacants de la Inspecció.

Per la seva banda, la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, estableix a l'article 78 que les administracions públiques proveiran els llocs de treball mitjançant procediments basats en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Per tot el que s'ha esmentat, a proposta de la Subdirecció General de la Inspecció d'Educació,

Resolc:

.1 Convocar concurs de mèrits per a la selecció de 6 inspectors/es accidentals per cobrir, en comissió de serveis, llocs vacants a la Inspecció d'Educació, segons la distribució territorial, d'especialitats i de perfils professionals preferents que s'indiquen:

Inspecció territorial: Barcelona.

Places: 1.

Especialitats de la Inspecció, segons el Decret 266/2000, i perfils professionals preferents:

Ciències naturals.

Especialitat docent: física i química.

Llengües estrangeres:

Especialitat docent: anglès.

Inspecció territorial: Catalunya Central.

Places: 3.

Especialitats de la Inspecció, segons el Decret 266/2000, i perfils professionals preferents:

Formació professional.

Especialitats docents: relacionades amb els grups 1 o 2 del quadre d'afinitats de famílies professionals (segons la distribució en grups d'afinitat que consta a l'annex 2).

Llengua.

Especialitat docent: llengua catalana.

Especialitat docent: llengua castellana.

Educació artística.

Especialitat docent: música.

Especialitat docent: dibuix.

Ciències socials.

Especialitat docent: geografia i història.

Especialitat docent: filosofia.

Inspecció territorial: Maresme-Vallès Oriental.

Places: 1.

Especialitats de la Inspecció, segons el Decret 266/2000, i perfils professionals preferents:

Formació professional.

Especialitats docents: relacionades amb els grups 1 o 2 del quadre d'afinitats de famílies professionals (segons la distribució en grups d'afinitat que consta a l'annex 2).

Educació artística.

Especialitat docent: música.

Especialitat docent: dibuix.

Inspecció territorial: Tarragona.

Places: 1.

Especialitats de la Inspecció, segons el Decret 266/2000, i perfils professionals preferents:

Ciències naturals.

Especialitat docent: biologia-geologia.

Llengües estrangeres:

Especialitat docent: anglès.

.2 Aquesta convocatòria es regirà per les bases que s'inclouen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu competent en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar recurs potestatiu de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la secretària general del Departament d'Educació en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 9 de juny de 2009

M. Dolors Rius i Benito

Secretària general

Annex 1

Bases

.1 Requisits de participació

1.1 Podrà prendre part en aquest concurs de mèrits el personal docent que compleixi els requisits generals següents:

  1. Estar en possessió del títol de doctor, llicenciat, enginyer o arquitecte.

  2. Pertànyer a algun dels cossos que integren la funció pública docent.

  3. Acreditar una antiguitat mínima de sis anys, com a funcionari de carrera, en algun dels cossos que integren la funció pública docent i una experiència docent de la mateixa durada. A aquests efectes, s'entén com experiència docent la prestació de serveis de docència directa amb l'alumnat d'un centre i les activitats desenvolupades per personal docent en serveis i programes educatius i en altres unitats de l'Administració educativa.

  4. Tenir coneixement del català, acreditat amb el nivell C o equivalent, o la idoneïtat corresponent.

  5. Tenir destinació definitiva a Catalunya, com a funcionari de carrera.

  6. Presentar un projecte d'inspecció, d'acord amb les característiques que s'esmenten a la base 4.1.

    1.2 Als efectes d'accedir a les places convocades de les diferents especialitats de la Inspecció, el personal docent haurà de complir algun dels requisits específics següents:

  7. Que l'especialitat docent de l'aspirant, obtinguda per concurs oposició, es correspongui amb l'especialitat de la Inspecció a què opta.

  8. Que la titulació universitària de l'aspirant estigui relacionada amb l'especialitat de la Inspecció a què opta.

    Per a la correspondència entre les especialitats dels cossos de professors i de mestres amb les especialitats de la Inspecció, es tindrà en compte l'annex 2 de l'Ordre ENS/289/2002, de 31 de juliol (DOGC núm. 3697, de 12.8.2002).

    .2 Sol·licituds de participació i terminis

    2.1 Els models de sol·licitud i de declaració de mèrits es podran obtenir als serveis territorials del Departament d'Educació o a l'adreça d'Internet http://www.gencat.cat/educacio. En tot cas, les sol·licituds es poden presentar al registre del Departament d'Educació, als seus serveis territorials i en qualsevol de les dependències a què es refereix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR