DECRET 158/2002, d'11 de juny, de reestructuració de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET 158/2002, d'11 de juny, de reestructuració de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid.

La presència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya a la capital de l'Estat es materialitza a través de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, la qual ha experimentat una evolució des que va començar a funcionar. Aquesta evolució progressiva comprèn, primer, la primitiva estructura amb funcions d'informació, comunicació i relacions públiques establerta per l'Acord del Consell Executiu de 27 d'octubre de 1983, i després, la dotació de funcions de representació institucional per l'Acord de Govern de 30 de gener de 1986, fins arribar a l'actualitat, moment en el qual ja és una realitat plenament consolidada. Així, l'article 37.6 del Decret 184/2000, de 29 de maig, de reestructuració del Departament de la Presidència, preveu que la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid té atribuïdes les funcions de difusió, promoció i representació institucional del Govern de la Generalitat.

Aquesta evolució en el temps aconsella modificar l'estructura actual de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid amb l'objectiu de fomentar la divulgació de la realitat catalana i les relacions de les institucions catalanes amb les del Govern de l'Estat, sota el principi de lleialtat institucional i cooperació, per tal d'aconseguir més agilitat i eficàcia en aquestes relacions.

De conformitat amb les previsions de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller en cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid

La Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, amb rang orgànic de secretaria general en els termes previstos a l'article 11.2 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, té per objecte la difusió i la promoció de la realitat catalana i la representació institucional del Govern de la Generalitat a la capital de l'Estat.

Article 2

Adscripció

La Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid queda adscrita al Departament de la Presidència.

Article 3

Delegat del Govern de la Generalitat a Madrid

3.1 Al capdavant de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid hi ha un delegat, que és nomenat i separat del càrrec per decret del Govern.

3.2 El delegat del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR