ORDRE de 30 de juny de 1992, per la qual es regula la contractació de serveis sanitaris en règim de concert.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, estableix un nou model d'ordenació del sistema sanitari basat en els principis d'universalització, integració de serveis, simplificació, eficàcia i eficiència de l'organització sanitària, concepció integral de la salut, descentralització i desconcentració de la gestió, sectorització de l'atenció sanitària i participació comunitària. A aquest efecte, la Llei crea un ens públic adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social, el Servei Català de la Salut, que està configurat per tots els centres, els serveis i els establiments sanitaris públics i de cobertura pública de Catalunya, al qual corresponen les funcions d'ordenació, planificació, programació i avaluació sanitàries, sòcio-sanitàries i de salut pública i la distribució dels recursos econòmics afectes al seu finançament, i la gestió i administració dels centres, els serveis i les prestacions del sistema sanitari públic, tot potenciant l'autonomia de gestió dels centres sanitaris.

A l'efecte de l'exercici de les funcions de gestió esmentades, el Servei Català de la Salut, de conformitat amb el que preveu l'article 7.2, epígraf segon, de la mateixa Llei, pot establir acords, convenis, concerts o fórmules de gestió integrada o compartida amb entitats públiques o privades.

D'acord amb això, en el moment actual es fa necessari l'establiment d'un nou model de contractació de serveis sanitaris en règim de concert que permeti la seva extensió no tan sols a l'assistència hospitalària en el marc dels centres de la xarxa hospitalària d'utilització pública, sinó també a l'atenció primària i a la resta d'àmbits que configuren el sistema sanitari de Catalunya, per tal d'assolir una millor utilització de tots els recursos disponibles.

Aquest nou model s'ha d'ajustar al Pla de salut de Catalunya, que constitueix l'instrument indicatiu i de referència per a totes les actuacions del Servei Català de la Salut. Igualment, el nou sistema ha de tendir a la millora i al canvi progressiu cap a la qualitat i la modernització dels serveis, tot promovent la competitivitat i l'eficiència dels centres i establiments que els presten.

La introducció d'aquest nou sistema ha d'anar acompanyada dels mecanismes que possibilitin al Servei Català de la Salut disposar en tot moment de la informació actualitzada i global dels centres i serveis objecte de concertació; és a dir, tant pel que fa als aspectes assistencials com als aspectes econòmico-financers i als recursos humans de què disposen per prestar l'assistència contractada. Igualment, per la present Ordre s'arbitra un sistema de pagament que, mitjançant les fórmules més adients per a cada tipus de servei, permeti assolir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR