ORDRE JUS/273/2013, de 30 d'octubre, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària al Parlament de Catalunya per a la realització d'estudis o activitats en l'àmbit del desenvolupament polític i social.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

La Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de promocionar les activitats i les actuacions que es dirigeixen a la implantació i l'arrelament de la cultura democràtica en la societat catalana, té prevista una línia de subvencions a favor de les entitats sense ànim de lucre que despleguin programes en l'àmbit de l'estudi i el desenvolupament del pensament polític i social.

Per a l'exercici 2013, regeixen els pressupostos aprovats per a l’exercici 2012 per la Llei 1/2012, de 22 de febrer, en els termes previstos al Decret 170/2012, de 27 de desembre, que estableix els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 mentre no entrin en vigor els del 2013. La partida JU01 D/482000100/1210/0000 del pressupost prorrogat del Departament de Justícia conté dotació adequada i suficient per a les subvencions objecte d’aquesta convocatòria.

L’Assessoria Jurídica i la Intervenció Delegada del Departament de Justícia han informat sobre aquesta convocatòria i les seves bases reguladores.

D'acord amb que estableixen l'article 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Primer

1.1 Fer pública la convocatòria de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits polítics amb representació parlamentària al Parlament de Catalunya per a la realització d’estudis o activitats relacionats amb el dret i el funcionament de les institucions democràtiques, la difusió del pensament polític i social del sistema democràtic i el seu aprofundiment.

1.2 Les subvencions que es concediran en el marc d'aquesta convocatòria tenen com a finalitat contribuir a la implantació i l'arrelament de la cultura democràtica en la societat catalana.

1.3 És necessari que aquestes activitats s’hagin desenvolupat en el decurs de l’any 2012.

1.4 Aquesta convocatòria va a càrrec de la partida pressupostària JU01 D/482000100/1210/0000, dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2012 prorrogats per al 2013, per un import total màxim de 477.000 euros.

Segon

Aprovar les bases que han de regir el concurs, que es publiquen com a annex d'aquesta Ordre.

Tercer

Poden optar a les subvencions que es convoquen en aquesta Ordre les entitats que acreditin el compliment dels requisits següents en l’any 2012:

  1. Estar legalment constituïdes i inscrites, si escau, en el registre que correspongui.

  2. Tenir una vinculació efectiva amb els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya durant la IX legislatura, acreditada mitjançant un certificat del representant legal del partit polític al qual està vinculada, que la designi com a tal als efectes d'aquestes subvencions.

  3. Estar al dia en la presentació de comptes anuals al Protectorat o registre administratiu que els correspongui, si s’escau.

    Quart

    Les sol·licituds han de definir clarament l'activitat a subvencionar, l'import de la subvenció que es demana, el detall de les fonts de finançament de l'activitat i el detall desglossat del cost de l'activitat que s’ha dut a terme.

    Cinquè

    El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies a comptar del dia següent de la publicació d'aquesta Ordre.

    Sisè

    Sense perjudici del que estableix l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, les sol·licituds es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR