DECRET 63/1984, de 3 de març, de creació del Servei Jurídic i de Col·legis Professionals dins la Secretaria General del Departament de Justícia.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

El Decret 271/1983, de 23 de juny, va estructurar orgànicament el Departament de Justícia establint els serveis que havien de dur a terme les funcions pròpies de la Secretaria General i de les Direccions Generals que hi són adscrites, havent-se reestructurat darrerament per Decret 489/1983, de 8 de novembre, la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació.

L'assumpció pel Departament de Justícia de les funcions delegades en virtut del Decret de la Presidència de la Generalitat 213/1983, de 31 de maig, en matèria de Col·legis Professionals, i que per la Llei 13/1982, de 17 de desembre, eren atribuïdes a la Presidència del Govern de la Generalitat, fa necessari que, tal com estableix la disposició final de l'esmentat Decret de delegació de funcions, es creï, dins l'estructura orgànica del Departament, el Servei adequat per a l'execució de les noves funcions encomanades de relacions amb els Col·legis Professionals de Catalunya, en tot el que fa referència a llurs aspectes institucionals i corporatius, així com de qualificació dels seus Estatuts i adaptació a la Llei dels corresponents als diferents Col·legis Professionals existents a Catalunya.

La necessitat de potenciar l'estructura del Departament que preveia ja l'esmentat Decret 213/1983, de delegació de funcions, es fa ara indispensable una vegada aprovat i publicat el Reglament de Col·legis Professionals de Catalunya, que desenvolupa la Llei, pel Decret 329/1983, de 7 de juliol, publicat al D.O.G.C. núm. 360, de 2 de setembre de 1983, i com a màxim tenint en compte el nivell de responsabilitat i complexitat jurídica de les funcions a desenvolupar, derivades de les peculiars regulacions pròpies de cada professió, terminis reglamentaris a complir, com també l'obligatorietat de l'establiment d'un Registre de caràcter públic de Col·legis Professionals i Consells de Col·legis de Catalunya d'acord amb l'article 53 de l'assenyalat Reglament i que ha estat regulat per Ordre del Conseller de Justícia de 31 d'octubre d'enguany. Conseqüentment, amb això s'origina la necessitat de creació de la unitat administrativa amb la responsabilitat adequada a les assenyalades competències exclusives en aquesta matèria.

Altrament, l'increment d'assumptes i estudis d'ordre jurídic que es plantegen en la tramitació dels expedients de les diferents branques del Departament, incrementats darrerament amb l'assumpció de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR