DECRET 151/1987, de 9 d'abril, d'integració de funcions i incorporació del personal contractat laboralment per les Germandats de Donants de Sang a les Institucions Hospitalàries de la Seguretat Social a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'Ordre del Ministeri de Treball de 29 d'octubre de 1971 creà, sota la promoció i el patrocini de l'Entitat Gestora de la Seguretat Social, les Germandats de Donants de Sang i les va configurar com a persones jurídiques de dret privat, sense ànim de lucre, l'activitat de les quals s'adreça a estimular l'hemodonació altruista per cobrir les necessitats de sang de les Institucions hospitalàries de la Seguretat Social i qualssevol altres on aquestes necessitats es produeixin. Paral·lelament, l'Entitat Gestora de la Seguretat Social ha de contribuir mitjançant subvencions a dotar les citades Germandats dels mitjans econòmics necessaris per a la seva correcta organització, progressiu desenvolupament i compliment de les seves activitats característiques i acció social.

El Reial Decret 1945/1985, de 9 d'octubre, sobre hemodonació i Bancs de Sang, defineix així mateix les Germandats de Donants de Sang com les associacions que, mitjançant l'organització adequada, es proposen com a finalitat la promoció altruïsta i desinteressada de la donació sanguínia, la incorporació de voluntaris per a la seva pràctica habitual i el foment de la solidaritat entre els seus membres, i assigna als Bancs de Sang les tasques d'extracció, preparació, conservació, emmagatzematge i subministrament de sang humana i els seus components.

D'acord amb el que preveu l'esmentat Reial Decret, constitueixen un objectiu prioritari del més alt interès sanitari i social el foment, l'estímul i el suport a la donació de sang humana, a fi de disposar de tota la sang necessària per cobrir les necessitats existents, tant pel que fa a l'hemoteràpia com a l'obtenció dels derivats del plasma sanguini. A aquest efecte, cal adoptar les mesures adients per facilitar la creació i el perfeccionament de la infrastructura adequada al servei de la donació de sang.

Aquestes mesures, restringides a l'àmbit de la Seguretat Social a Catalunya, es concreten en la necessària integració de les funcions relatives a la promoció de l'hemodonació i l'obtenció de la sang humana, que passaran a estar sota la direcció dels corresponents Bancs de Sang, i en l'establiment dels procediments oportuns que facin possible la incorporació a les Institucions hospitalàries de la Seguretat Social a casa nostra per part del personal contractat laboralment per les Germandats de Donants de Sang que ha estat exercint les funcions en el marc de les precitades Institucions i, paradoxalment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR