RESOLUCIÓ ECO/2267/2011, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts a les universitats de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials, ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat (UNIDISCAT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència de Gestió D'Ajuts Universitaris i de Recerca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

ECO/2267/2011, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts a les universitats de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials, ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat (UNIDISCAT).

De conformitat amb el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre;

Atesa l'ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997).

És d'aplicació la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovat pel Decret 168/2002, d'11 de juny, del Govern de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat al president o la presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU), amb data 5 de desembre de 2002.

Ateses les consideracions anteriors,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i convocar els ajuts destinats a les universitats de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials, ajuts tècnics i personals a fi de garantir la igualtat d'oportunitats dels estudiants i les estudiantes amb discapacitat, segons l'annex d'aquesta Resolució.

Article 2

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 200.000,00 (dos-cents mil) euros, a càrrec de la partida pressupostària 449.0001, 480.0001 i 482.0001 del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2011. Aquesta convocatòria és finançada pel Consell Interuniversitari de Catalunya adscrit a la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement (ECO).

La concessió dels ajuts queda sotmesa a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient per finançar les obligacions derivades de les concessions d'ajuts en l'exercici pressupostari corresponent.

Disposició final

Aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant del president o la presidenta de la CEAU, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener; o directament recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 19 de setembre de 2011

Lluís Jofre i Roca

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts Universitaris

Annex

Bases reguladores

Un dels objectius del CIC és promoure la igualtat d'oportunitats d'alumnat amb discapacitat en l'àmbit de la vida universitària, és per això que la Comissió d'Accés i Afers Estudiantils (CAAE) del CIC va aprovar el document Universitat i Discapacitat a Catalunya (UNIDISCAT).

En aquest document es desenvolupa un projecte que sorgeix de la necessitat de respondre al repte d'atendre les persones amb discapacitats a les universitats de Catalunya i de contribuir a garantir la igualtat d'oportunitats. Es tracta d'organitzar respostes coherents dins del marc legal, com també d'aportar línies d'actuació aplicades a l'àmbit actitudinal, organitzatiu, curricular, d'acreditació de títols i de prestació de serveis.

La universitat, institució bàsica de la societat, ha de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat, i ha de proscriure qualsevol forma de discriminació directa o indirecta, i establir les mesures necessàries per assegurar la seva participació plena i efectiva.

Així, a fi de garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat, es convoquen ajuts a les universitats catalanes per col·laborar en el finançament de recursos materials, ajuts tècnics i personals.

—1 Objecte

Concedir ajuts a les universitats de Catalunya per col·laborar en el finançament de recursos materials, ajuts tècnics i personals adreçats a garantir la igualtat d'oportunitats de l'alumnat amb discapacitat.

El tipus de recursos per als quals es pot demanar ajut són els següents:

  1. Accessibilitat: il·luminació d'espais, senyalitzacions del campus i d'espais, instal·lació de baranes, protecció d'espais de risc, adaptació de mobiliari, eliminació de barreres d'accés a la comunicació oral i escrita i, especialment, la derivada de la consulta d'informació en entorns electrònics, receptors de senyals acústics, i altres despeses d'anàloga naturalesa degudament justificades i d'acord amb el que determini la Comissió de Selecció.

  2. Ajuts tècnics especials: ajuts tècnics de tipus electrònic o informàtic (com per exemple: programari adequat a les necessitats de l'alumnat, teclats adaptats, commutadors i reconeixement de veu per a accés alternatiu a l'ordinador, materials per escriure, enregistrar o escoltar a l'aula i perifèrics de sortida especials), i altres despeses d'anàloga naturalesa degudament justificades i d'acord amb el que determini la Comissió de Selecció.

  3. Suport o assistència personal: traductors i traductores de llengua de signes i acompanyants de suport i altres despeses d'anàloga naturalesa degudament justificades i d'acord amb el que determini la Comissió de Selecció.

    En queden explícitament excloses les despeses per adaptacions o elements (rampes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR