DECRET 193/2001, de 10 de juliol, pel qual s'aprova la nova redacció dels Estatuts del Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf (abans Consorci del Laboratori de l'Anoia).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET 193/2001, de 10 de juliol, pel qual s'aprova la nova redacció dels Estatuts del Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf (abans Consorci del Laboratori de l'Anoia).

Mitjançant el Decret 293/1992, de 24 de novembre (DOGC núm. 1688, de 30.12.1992), es va crear el Consorci del Laboratori de l'Anoia, integrat per la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de la Salut, l'Hospital Comarcal d'Igualada i la Fundació Assistencial de l'Anoia, amb l'objecte d'integrar en una única entitat els serveis de laboratori propis dels centres hospitalaris pertanyents a les entitats esmentades a fi i efecte de conjuminar els esforços i els recursos per realitzar les activitats assistencials, docents i de recerca que es porten a terme en l'àmbit dels serveis esmentats.

Transcorreguts vuit anys d'ençà de la creació del Consorci del Laboratori de l'Anoia, i atesa l'experiència assolida, escau, als efectes d'una millor utilització dels recursos disponibles, eixamplar l'àmbit d'actuació del Consorci a les comarques veïnes de l'Alt Penedès i el Garraf, tot integrant-hi respectivament el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, creat pel Decret 345/1994, de 15 de desembre (DOGC núm. 1994, de 4.1.1995), i l'Hospital-Residència Sant Camil, de Sant Pere de Ribes.

D'altra banda, l'any 1994, la Junta de l'Hospital Comarcal d'Igualada i el Patronat de la Fundació Assistencial de l'Anoia, amb l'impuls i la participació del Servei Català de la Salut i del Departament de Sanitat i Seguretat Social, van constituir la Fundació Sanitària d'Igualada. Aquesta nova Fundació ha representat una aposta de futur necessària per garantir la continuïtat d'una assistència hospitalària de qualitat a l'Anoia, amb els objectius de racionalitzar i reorganitzar els recursos i dispositius assistencials, redimensionar i reorientar l'oferta de serveis i garantir la viabilitat econòmica com a base i fonament de l'èxit del projecte assistencial.

És per tot això que cal donar una nova redacció als Estatuts del Consorci del laboratori de l'Anoia, tot canviant el seu nom pel de Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf, i integrant-hi el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, l'Hospital-Residència Sant Camil i la Fundació Sanitària d'Igualada, aquesta última ocupant la posició que fins ara tenien l'Hospital Comarcal d'Igualada i la Fundació Assistencial de l'Anoia.

En aquest sentit, mitjançant sengles acords adoptats en les sessions del dia 13 de desembre de 2000, les juntes dels patronats de l'Hospital Comarcal d'Igualada i de la Fundació Assistencial de l'Anoia han aprovat la subrogació de la Fundació Sanitària d'Igualada en la posició jurídica de la participació d'ambdues entitats en el Consorci del Laboratori de l'Anoia, amb cessió de tots els drets i les obligacions que els pertoquen. Aquesta subrogació ha estat acceptada per la Junta del Patronat de la Fundació Sanitària d'Igualada mitjançant l'acord adoptat en la sessió del dia 13 de desembre de 2000. Per la seva banda, el Consell Rector del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, en la sessió de 21 de novembre de 2000, i el Consell d'Administració de l'Hospital-Residència Sant Camil, en la sessió de 30 de novembre de 2000, han acordat la seva adhesió al Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf i n'han aprovat els Estatuts.

Per tot això, vistos els acords adoptats pel Consell de Govern del Consorci del Laboratori de l'Anoia en la sessió de 27 de desembre de 2000, que aproven, amb la majoria requerida a l'efecte, la modificació i nova redacció dels Estatuts així com també l'admissió de nous socis-partícips en el Consorci, i atès el que disposen els articles 9.1 i 17 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es dóna nova redacció als Estatuts del Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf (abans Consorci del Laboratori de l'Anoia), aprovats pel Decret 293/1992, de 24 de novembre, segons consta a l'annex d'aquest Decret.

Disposició final

Única

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 10 de juliol de 2001

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Eduard Rius i Pey

Conseller de Sanitat i Seguretat Social

Annex

Estatuts del Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci

1.1 Amb la denominació de Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf es constitueix un Consorci en el qual participen el Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut, la Fundació Sanitària d'Igualada, el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i l'Hospital-Residència Sant Camil, de Sant Pere de Ribes.

1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que vulguin col·laborar amb les finalitats del Consorci, efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissió de nous socis requerirà la majoria que preveu l'article 14.2 d'aquests Estatuts i comportarà l'establiment del seu percentatge de participació.

Article 2

Objectiu i finalitats

2.1 L'objectiu del Consorci és l'execució de les activitats assistencials, docents i de recerca que realitzen els serveis de laboratori que s'adscriguin al Consorci.

2.2 Seran finalitats específiques del Consorci:

  1. La realització de tècniques de bioquímica, hematologia, microbiologia, serologia i immunologia i anatomia patològica.

  2. La docència relacionada amb les tècniques esmentades.

  3. Les activitats d'investigació, estudi i divulgació, relacionades amb la sanitat i les ciències de la salut.

  4. La participació en la promoció de campanyes o les tasques de medicina preventiva.

  5. Totes les que estiguin directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment i que acordi el Consell Rector.

2.3 Les esmentades finalitats les podrà portar a terme el mateix Consorci directament, a través d'entitats instrumentals creades a l'efecte o cedint la gestió a d'altres entitats externes.

Article 3

Personalitat i capacitat jurídica

El Consorci regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, de caràcter associatiu, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que requereix la realització dels seus objectius.

En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, signar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercir les accions previstes en les lleis.

Article 4

Règim jurídic

El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin aplicables.

Article 5

Domicili

El Consorci tindrà el seu domicili al carrer Sant Vicenç, 48, d'Igualada. Això no obstant, per acord del Consell Rector, aquest domicili podrà ser canviat.

Article 6

Dels drets dels beneficiaris o usuaris

Es respectaran en tot moment els drets dels beneficiaris o usuaris dels serveis sanitaris que presti el Consorci i en particular els drets del malalt.

Capítol 2

Govern del Consorci

Article 7

Òrgans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR