DECRET 66/1995, de 7 de març, pel qual es modifica la planificació del joc a Catalunya i es limita el nombre de màquines del tipus B instal·lades en bars i bars-restaurant.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

El Decret 324/1985, de 28 de novembre, pel qual es va establir la planificació del joc a Catalunya, per tal de donar compliment al que preveu la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, i, en concret, al mandat de tenir en compte la realitat i la incidència social del joc i de les apostes, les seves repercussions econòmiques i tributàries i la necessitat de reduir, diversificar i no fomentar l'hàbit, va disposar en el seu article 3.b) la limitació consistent en no emetre noves guies de circulació de màquines del tipus B per instal·lar en locals d'hoteleria, llevat que fos a canvi que es donessin de baixa màquines que es trobessin en explotació en aquest tipus de locals.

Aquesta mesura anava encaminada, segons l'exposició de motius del mateix Decret de planificació, a evitar l'excés d'ofertes de joc i a aconseguir un control efectiu d'aquest.

El reflex d'aquesta limitació va ser una gradual disminució del nombre de màquines del tipus B autoritzades en l'àmbit territorial de Catalunya.

El Reglament de màquines recreatives i d'atzar, aprovat pel Decret 316/1992, de 28 de desembre, vigent a partir del dia 31 de desembre de 1992, va eliminar de fet aquesta limitació, havent-se d'entendre derogada tàcitament la disposició continguda en l'abans esmentat article 3.b) del Decret de planificació del joc a Catalunya.

La manca de limitació en el nombre d'altes de noves màquines del tipus B per ser instal·lades en locals d'hoteleria durant els darrers dos anys ha implicat no només un increment del nombre de màquines autoritzades a Catalunya, amb el consegüent augment de l'oferta de joc, sinó la proliferació en el sector de pràctiques que han arribat a repercutir en el control administratiu de les activitats de joc.

Aquestes raons, per una banda assolir un millor control per l'Administració d'unes activitats i un sector que havia arribat a una situació d'estabilitat notable, i per altra banda aturar la tendència a l'excés d'oferta de joc, exactament coincidents amb les que van motivar l'adopció de la mesura limitadora en el Decret de planificació de l'any 1985, aconsellen restablir en l'actualitat el tancament del parc de màquines amb la mateixa fórmula de la concessió de guies de circulació de màquines noves a canvi de baixes definitives de màquines anteriorment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR