DECRET 202/1991, de 16 de setembre, sobre anàlisi, valoració, gestió i prevenció dels riscos que afecten el patrimoni i les activitats de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

Una de les funcions bàsiques de la correcta gestió del patrimoni de qualsevol administració pública és la gestió dels riscos que puguin afectar els béns i drets dels quals és titular. Aquesta gestió implica el coneixement d'aquests riscos, de les responsabilitats que es poden derivar de la seva materialització i l'actuació necessària per tal de fer-los desaparèixer o, si més no, aconseguir la seva minoració, retenció o trasllat a terceres persones que assegurin una garantia externa de les seves conseqüències econòmiques.

Per assolir aquest objectiu cal:

Inventariar, analitzar i valorar aquests riscos. Estudiar-ne les possibilitats de reducció o eliminació. Decidir i gestionar les cobertures d'assegurances.

Pel que fa a la Generalitat de Catalunya, totes aquestes funcions entren dins el marc de competències del Departament d'Economia i Finances, segons es desprèn de la mateixa Llei 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat de Catalunya, en relació amb el Reglament per a la seva execució, aprovat pel Decret 323/1983, de 14 de juliol, i, en especial, amb el Decret 138/1989, de 19 de maig, de reestructuració de la Direcció General del Patrimoni, i també amb les lleis 9/1990, de 16 de maig, i 29/1990, de 28 de desembre, de pressupostos per a 1990 i 1991, respectivament.

Així mateix cal tenir present que, dins les funcions de gestió de risc, s'han d'incloure les relatives als riscos que poden afectar el personal, sempre que no estiguin coberts pel sistema públic de Seguretat Social obligatori i fins i tot els de la responsabilitat administrativa resultant de la seva activitat, per tal de prevenir-los en la mesura del possible, i cobrir-los adequadament.

Per altra banda, la necessitat de seguir una unitat de criteri en aquesta matèria i concretar les diferents problemàtiques o qüestions que se suscitin per terceres persones davant l'Administració sobre aquest tema, exigeixen que aquestes funcions s'assignin a un únic responsable especialitzat. Cal considerar també la peculiaritat dels riscos de l'Administració Pública, diferents dels habituals de l'empresa privada, la normativa diversa que regula les seves activitats i la importància de les conseqüències econòmiques i socials que es deriven dels seus riscos. En aquesta línia s'estableix un repartiment de competències que afecta:

El Govern de la Generalitat en les decisions sobre les bases i línies generals d'actuació.

El Departament d'Economia i Finances i els seus òrgans en la realització concreta de les actuacions que correspongui per portar a terme aquelles decisions.

Integrada a aquest Departament, es crea la Junta d'Assegurances de l'Administració de la Generalitat de Catalunya com a organisme consultiu.

A proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Correspon a l'àmbit competencial del Departament d'Economia i Finances...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR