ORDRE ECF/30/2003, de 2 de gener, per la qual es disposa l'import i les característiques dels valors a llarg termini a emetre pel sistema de subhasta dins el programa d'emissions per a l'exercici pressupostari de l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE ECF/30/2003, de 2 de gener, per la qual es disposa l'import i les característiques dels valors a llarg termini a emetre pel sistema de subhasta dins el programa d'emissions per a l'exercici pressupostari de l'any 2003.

La Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, en els termes i condicions establerts a l'article 35, punt 1, autoritza en el present exercici pressupostari l'emissió de deute públic amb terminis de reemborsament superiors a un any amb la limitació que el saldo de deute viu autoritzat a 31 de desembre de 2003 no superi el saldo corresponent autoritzat a 31 de desembre de 2002 en més de 219.180.914,61 euros, sens perjudici del previst en el punt 2 de l'article esmentat.

Així mateix el referit article permet refinançar, modificar o substituir les operacions d'endeutament, existents o concertades a partir de l'entrada en vigor de la llei esmentada, amb la finalitat d'obtenir un menor cost de la càrrega financera o prevenir els possibles efectes negatius derivats de les fluctuacions de mercat, dotar de més liquiditat les emissions en circulació o possibilitar nous tipus d'actius més adequats a les condicions dels mercats financers, i obtenir també una millor estructura del deute en circulació.

Atès que el Decret 47/2001, de 6 de febrer, regula el programa d'emissions i bescanvis de valors negociables a llarg termini de la Generalitat de Catalunya en el mercat domèstic europeu, estableix les característiques essencials d'aquest sistema d'emprèstits i disposa que, dins els límits, condicions i habilitació que determina la Llei de pressupostos, el conseller d'Economia i Finances disposi l'emissió i l'import màxim a posar en circulació en valors negociables a l'empara del programa d'emissions esmentat, així com les referències, volum màxim dels valors que es poden bescanviar o recomprar dins de cada exercici pressupostari,

Ordeno:

-1 Disposar l'emissió de deute públic de la Generalitat de Catalunya, en valors negociables a llarg termini, pel sistema de subhasta, dins el programa d'emissions a llarg termini establert en el Decret 47/2001, de 6 de febrer, durant l'exercici pressupostari de l'any 2003, fins un import màxim de 700.000.000 (set cents milions) d'euros.

-2 La Direcció General de Política Financera procedirà a la realització de les subhastes d'acord amb el sistema previst en el Programa d'emissions i calendari establert.

  1. Els valors adjudicats pel sistema de subhasta tindran, a més, les característiques següents:

    Import nominal dels valors: 1.000 euros cadascun d'ells.

    Preu de l'emissió: el resultant de la subhasta.

    Preu de reemborsament: a la par.

    Bons, venciment setembre de 2005

    Data d'inici de cupó corregut: 30 de setembre de 2002.

    Cupó anual: 4,50%.

    Data de venciment: 30 de setembre de 2005.

    Bons, venciment l'abril de 2007.

    Data d'inici de cupó corregut: 30 d'abril de 2002.

    Cupó anual: 4,25 %.

    Data de venciment: 30 d'abril de 2007.

    Obligacions, venciment el setembre de 2012.

    Data d'inici de cupó corregut: 30 de setembre de 2002.

    Cupó anual: 5,20 %.

    Data de venciment: 30 de setembre de 2012.

  2. Les característiques esmentades podran ser utilitzades per les diferents posades en circulació de valors que per qualsevol dels sistemes de col-locació de valors previstos en el Programa d'emissions tal com estableix el Decret 47/2001, de 6 de febrer, es realitzin dins el present exercici.

  3. No obstant l'anterior, les característiques dels valors adjudicats podran ser modificades per resolució de la Direcció General de Política Financera, publicada al DOGC atenent l'evolució de les condicions de mercat o altres criteris de política financera.

    -3 Les subhastes ordinàries es convocaran mitjançant notificació a cadascuna de les entitats col-laboradores per la Direcció General de Política Financera, almenys dos dies hàbils abans de la seva celebració, amb indicació de si es faran per preu o per diferencial sobre la TIR del deute de l'Estat o sobre el tipus del swap de l'Euribor.

    El calendari de celebració i desemborsament de subhastes ordinàries previst a partir de la publicació d'aquesta Ordre serà el que figura en l'annex.

    El calendari es podrà modificar per resolució de la Direcció General de Política Financera, i s'haurà de publicar al DOGC. No obstant això, quan per alguna circumstància la data inicialment prevista en el calendari establert a l'annex sigui inhàbil, la subhasta i/o desemborsament tindran lloc en la data hàbil immediatament posterior als efectes operatius de valors.

    A més, si per alguna circumstància de mercat és aconsellable modificar alguna de les dates esmentades a l'apartat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR