LLEI 2/2003, de 19 de febrer, de modificació de l'article 22 de la Llei 10/1994, de l'11 de juliol, de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyLlei

LLEI 2/2003, de 19 de febrer, de modificació de l'article 22 de la Llei 10/1994, de l'11 de juliol, de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

El President de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

La Llei 10/1994, de l'11 de juliol, de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, va estructurar i regular funcionalment i estatutàriament aquest Cos policial, que té el caràcter de policia ordinària i integral i actua en tot el territori de Catalunya.

Des de l'aprovació de la dita Llei, la Policia de la Generalitat ha tingut una important evolució pel que fa al nombre d'efectius que la integren i a l'exercici de les seves funcions, com a conseqüència, principalment, del desplegament territorial per substitució de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat.

Així mateix, l'exercici de la funció policial en tots els seus vessants requereix dotar-se de funcionaris amb les màximes professionalitat i preparació possibles, la qual cosa comporta que el procés de selecció d'aquests sigui complex i inclogui un període de pràctiques en el qual els aspirants compleixen funcions policials.

Aquestes tasques, necessàries per a la correcta formació de l'aspirant, impliquen que els funcionaris en pràctiques estiguin immersos en situacions de risc. No obstant això, si durant la prestació dels serveis policials en el període de pràctiques els aspirants pateixen determinades lesions que impliquin algun tipus d'exclusió mèdica, no poden assolir la condició de mosso o mossa d'esquadra.

Aquesta situació fa necessari modificar l'article 22 de la Llei 10/1994 per tal que els aspirants que en l'exercici de funcions policials pateixin lesions no siguin exclosos del procés selectiu i puguin entrar a formar part del Cos de Mossos d'Esquadra en un lloc de treball adequat a llurs capacitats.

Finalment, per tal que es puguin beneficiar de les disposicions de la Llei 10/1994 les persones excloses dels processos selectius com a conseqüència d'haver patit lesions durant la prestació dels serveis policials, aquesta Llei és aplicable als funcionaris en pràctiques que hagin participat en els processos selectius d'accés al Cos de Mossos d'Esquadra convocats des de l'entrada en vigor de la Llei 10/1994.

Article únic

S'afegeix un apartat a l'article 22 de la Llei 10/1994, de l'11 de juliol, de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, amb el text següent:

4. No obstant el que disposa l'apartat 3, un cop superat el curs selectiu, en el cas que la causa d'exclusió mèdica de l'aspirant sigui conseqüència de lesions sofertes en l'exercici de les seves funcions com a funcionari o funcionària en pràctiques, l'òrgan responsable en pot proposar el nomenament com a funcionari o funcionària de carrera a l'òrgan competent i li ha d'ésser assignat un lloc de treball adequat a les seves capacitats.

Disposició addicional

Aquesta Llei és aplicable als funcionaris en pràctiques que hagin participat en els processos selectius d'accés al Cos de Mossos d'Esquadra convocats després de l'entrada en vigor de la Llei 10/1994.

Disposicions finals

Primera

Habilitació reglamentària

S'autoritzen el Govern i el conseller o consellera de Justícia i Interior a dictar les normes reglamentàries que calgui per al desplegament i l'execució d'aquesta Llei.

Segona

Entrada en vigor

Aquesta Llei entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 19 de febrer de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia i Interior

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR