LLEI 2/2011, de l'11 de maig, de modificació de la Llei 1/2009, del 12 de febrer, de l'Autoritat Catalana de la Competència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

LLEI

2/2011, de l'11 de maig, de modificació de la Llei 1/2009, del 12 de febrer, de l'Autoritat Catalana de la Competència.

El President de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 65 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

La Llei 1/2009, del 12 de febrer, de l'Autoritat Catalana de la Competència, en el títol II, relatiu a l'organització, estableix que aquest organisme s'estructura en el president o presidenta, el director general o directora general i el Tribunal Català de Defensa de la Competència. En el preàmbul fa constar que, per a l'exercici de la major part de les seves funcions, els seus òrgans requereixen la màxima independència, raó per la qual fixa una durada en l'exercici dels càrrecs respectius de sis anys no renovables i estableix unes causes taxades de cessament o suspensió en l'exercici.

Així mateix, i especialment pel que fa al director general o directora general, la dita Llei 1/2009 estableix una garantia addicional d'independència, ja que determina que, en l'exercici de les competències executives de la Generalitat en la matèria, la seva dependència del president o presidenta és merament orgànica, no funcional. Aquesta garantia, per si mateixa, és suficient i fa innecessari mantenir, respecte al director general o directora general, la garantia addicional referent a la durada del càrrec, plenament justificada pel que fa al president o presidenta i als vocals del Tribunal Català de Defensa de la Competència per raó de la funció decisòria que els pertoca. D'altra banda, amb aquesta reforma, i sens perjudici de la dita garantia addicional, estableix per al director general o directora general un estatus jurídic homologable al de la resta dels càrrecs equivalents de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic.

D'acord amb el que s'ha exposat, aquesta llei s'estructura en un article únic, pel qual es modifica el règim de nomenament, de cessament i d'incompatibilitats del director general o directora general de l'Autoritat; una disposició transitòria, referida al règim aplicable a la persona que en el moment d'entrar en vigor aquesta llei n'exerceix les funcions, i una disposició final d'entrada en vigor.

Article únic

Modificació de l'article 7 de la Llei 1/2009

Es modifica l'apartat 1 de l'article 7 de la Llei 1/2009, del 12 de febrer, de l'Autoritat Catalana de la Competència, que resta redactat de la manera següent:

1. El director general o directora general de l'Autoritat Catalana de la Competència és nomenat pel Govern d'entre juristes, economistes i altres professionals de reconegut prestigi en l'àmbit d'actuació de l'Autoritat, i li és aplicable el règim d'incompatibilitats que estableix l'article 5 per al president o presidenta de l'Autoritat. El director general o directora general cessa en el càrrec per acord del Govern.

Disposició transitòria

Aplicació del nou règim de nomenament, cessament i incompatibilitats

La persona que, en el moment de l'entrada en vigor d'aquesta llei, té encomanada la direcció general de l'Autoritat Catalana de la Competència continua en l'exercici de les seves funcions, amb subjecció, a partir del mateix moment, al nou règim de nomenament, de cessament i d'incompatibilitats que s'hi estableix.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta llei entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 11 de maig de 2011

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Economia i Coneixement

(11.130.087)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR