LLEI 4/1991, de 22 de març, de creació del Departament de Medi Ambient.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

L'especial transcendència que ha assolit la protecció del medi ambient i la necessitat de dur a terme una gestió unificada dels diferents àmbits que incideixin en l'adopció d'una política global de preservació del medi aconsellen donar a aquest àmbit el màxim rang d'organització mitjançant la creació d'un departament, com a responsable màxim d'establir i executar les directrius generals de la política de medi ambient, d'acord amb les orientacions generals del Govern.

En virtut de l'anterior, de conformitat amb el que estableixen els articles 79 de la Llei 3/1982, del 23 de març, del President, del Parlament i del Consell Executiu, i 9 de la Llei 13/1989, del 14 de desembre, d'Organització, Procediment i Règim Jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Article únic

Es crea el Departament de Medi Ambient, al qual correspon establir, d'acord amb les orientacions del Govern, les directrius generals de la política de medi ambient, i l'exercici de les competències i funcions en aquest àmbit.

Disposició addicional Totes les referències que continguin les lleis vigents als departaments o òrgans de l'Administració de la Generalitat en allò que es refereix a l'assignació de funcions sobre el medi ambient s'entendrà que es refereixen al Departament de Medi Ambient, d'acord amb el que s'establirà en compliment de la Disposició Final Primera d'aquesta Llei.

Disposicions finals Primera El Govern de la Generalitat precisarà l'abast de l'assignació de competències i funcions que correspon exercir al Departament de Medi Ambient i li adscriurà els centres directrius, serveis, organismes i mitjans personals i materials necessaris per al seu funcionament.

Segona S'autoritza el Govern de la Generalitat per realitzar les modificacions pressupostàries necessàries als efectes de donar compliment al que estableix la present Llei.

Tercera L'article 9.1 de la Llei 13/1989, del 14 de desembre, resta redactat de la manera següent: "

-1 L'Administració de la Generalitat està organitzada en els catorze Departaments següents: "Presidència. "Governació. "Economia i Finances. "Ensenyament. "Cultura. "Sanitat i Seguretat Social. "Política Territorial i Obres Públiques. "Agricultura, Ramaderia i Pesca. "Treball. "Justícia. "Indústria i Energia. "Comerç, Consum i Turisme. "Benestar Social. "Medi Ambient".

Quarta Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 22 de març de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR