LLEI 7/1981, de 27 d'octubre, d'especificació del Primer Pla d'Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

D'acord amb el que disposa l'article 10.5 de la Llei 2/1981, del 22 d'abril, de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya i de les seves Entitats Autònomes per a 1981, s'especifiquen en aquesta Llei les operacions de capital consignades en forma global en la secció pressupostària número 18, anomenada Primer Pla d'Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i que han d'ésser finançades mitjançant el producte de l'emissió de deute públic autoritzat en l'article 10.3 de la Llei 2/1981.

Article 1

-1 S'aprova el desglossament de la consignació global per operacions de capital continguda en la secció 18 del Pressupost de la Generalitat per a 1981, d'acord amb la distribució percentual següent: (Vegeu taula a la pàg. 1280)

-2 El desglossament d'aquestes consignacions ha d'ésser fet pel Consell Executiu d'acord amb el que estableix la Disposició Addicional, el qual, en qualsevol cas, haurà de posar-ho en coneixement del Parlament en un termini no superior a un mes comptat a partir de l'entrada en vigor de la present Llei.

Article 2

-1 De l'estat tècnic, econòmic i financer de l'execució de les operacions de capital aprovades per la present Llei, així com de les corresponents prescripcions pressupostàries, se'n donarà compte al Parlament en el termini de quinze mesos d'haver entrat en vigor. Aquesta informació contindrà, en tots els casos, una anàlisi del grau de compliment dels objectius i resultats genèrics i específics plantejats en els projectes, degudament quantificats, i una avaluació de la rendibilitat social obtinguda d'aquests i la seva comparació amb les xifres projectades.

-2 Simultàniament es donarà compte al Parlament de les resultes de les operacions d'emissió de deute públic realitzades per al finançament dels projectes esmentats en terme que permetin d'apreciar els efectes sobre la situació econòmico-social de Catalunya i sobre el sector públic de l'Administració autònomica.

-3 En l'ínterim, el Consell Executiu informarà trimestralment el Parlament de l'estat de contractació i execució de les obres i projectes aprovats, així com de les eventuals modificacions en relació amb els termes i les valoracions inicialment adoptats.

Disposició addicional

-1 En els annexos en els quals es desglossaran les anteriors consignacions es faran constar, en tots els casos, els resultats físics i econòmics degudamente quantificats, així com l'avaluació dels beneficis i, si s'escau, dels costos econòmics i socials que en derivin.

-2 Els projectes expressaran quantitativament i qualitativament tots els elements físics, econòmics i financers, socials, culturals i de qualsevol altra mena, que permetin de fer una anàlisi de la seva rendibilitat social i estructura cost-benefici, i s'hi faran constar la reducció dels desequilibris interns generals per les deficiències en les infrastructures socials i col·lectives i en els equipaments de capital físic i humà; el foment de la difusió i descentralització de les possibilitats de creixement econòmic i social, i la seva ponderació en la valoració social de cada projecte.

-3 En tots els projectes es faran constar els costos de funcionament i de desenvolupament per a períodes successius. En els projectes que expressament o tàcitament impliquin noves inversions o altres despeses en períodes posteriors s'indicaran l'avaluació i l'evolució d'aquests necessàries per a l'obtenció i el manteniment del rendiment esperat.

-4 Les operacions de capital derivades de l'aplicació d'aquesta Llei tindran per objectiu primordial l'increment i la millora de la provisió dels béns i serveis públics a Catalunya i al mateix temps estimularan l'activitat econòmica i l'ocupació. En cap cas aquestes consignacions no podran ser destinades a operacions corrents.

-5 En els casos en què la Generalitat sigui copartícep o assumeixi estudis o memòries d'altres entitats, tota la documentació relativa a modalitats de participació, amb les clàusules convenients de salvaguarda i les dades que permetin una avaluació social dels objectius així assumits, hauran de constar en els corresponents annexos.

Disposició final Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia que serà publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les Autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 27 d'octubre de 1981

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR