LLEI 24/1985, de 29 de novembre, de concessió d'un suplement de crèdit al Pressupost de l'Institut Català de la Salut per al 1985.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia promulgo la següent

LLEI

Els mitjans financers que l'Administració de la Seguretat Social posa a disposició de la Generalitat de Catalunya perquè siguin ateses les necessitats dels serveis sanitaris traspassats estan en funció de la liquidació del Pressupost de l'Institut Nacional de la Salut per a cada exercici. Aquest sistema origina una disfuncionalitat temporal en la mesura que els ingressos que es destinen definitivament als serveis esmentats són determinats fora del període anual del Pressupost. Actualment està pendent de concretar la totalitat dels ingressos que corresponen a l'exercici del 1984 i, òbviament, a l'exercici pressupostari actual.

La situació exposada produeix diferències temporals entre els venciments de les obligacions de pagaments i els ingressos, les quals obligacions només poden ésser ateses mitjançant operacions de crèdit a curt termini. D'altra banda, els crèdits pressupostaris que s'han d'ajustar a les necessitats derivades d'obligacions produïdes per l'aplicació de les normes vigents durant l'exercici pressupostari actual necessiten actuacions financeres compensatòries, atesa la indeterminació existent en la quantificació definitiva dels ingressos imputables a aquell exercici.

Per tot això, cal autoritzar un suplement de crèdit als crèdits que són consignats en el Pressupost de l'Institut Català de la Salut per al 1985 en els termes de l'article 39 de la Llei 10/1982, del 12 de juliol, de Finances Públiques de Catalunya, i compensar la major despesa amb reduccions en els crèdits consignats als diversos Departaments de la Generalitat, i, addicionalment, ampliar el límit d'operacions de crèdit per atendre necessitats transitòries de Tresoreria al qual fa referència l'article 11.4 de la Llei 29/1984, del 31 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, de les seves Entitats Autònomes i de les Entitats Gestores de la Seguretat Social per al 1985.

Article 1

  1. S'autoritza un suplement de crèdit per un import de 3.564 milions de pessetes a la secció 08, "Departament de Sanitat i Seguretat Social", servei 06, "Serveis sanitaris de la Seguretat Social", article 44, "Transferències corrents a la Seguretat Social", nova aplicació 441.51, "Suplement de crèdit a l'Institut Català de la Salut". 2. Aquest suplement de crèdit es destina a augmentar de 3.564 milions de pessetes les aplicacions determinades per l'article 25, "Concerts d'assistència sanitària" del servei 24, assistència sanitària amb mitjans aliens en el Pressupost de l'Institut Català de la Salut per al 1985. 3. La major despesa que comporta el suplement de crèdit s'ha de compensar amb l'import dels romanents de crèdit existents en les aplicacions pressupostàries destinades a dotar les plantilles de personal consignades en el capítol I, "Remuneracions de Personal", dels diversos Departaments de la Generalitat, que s'estima en 1.500 milions de pessetes. En el supòsit que els romanents no assoleixin l'import esmentat, la diferència s'ha de compensar amb els que corresponen a crèdits incorporables. L'import restant fins al total del suplement de crèdit autoritzat s'ha de compensar mitjançant l'anul·lació dels romanents de crèdit existents en els capítols pressupostaris i els Departaments següents:

  1. Presidència, capítol IV, 10 milions de pessetes.

  2. Cultura, capítol II, 55 milions de pessetes, capítol VI, 81,2 milions de pessetes i capítol VII, 1 milió de pessetes.

  3. Sanitat i Seguretat Social, capítol II, 53,5 milions de pessetes, capítol IV, 483,5 milions de pessetes, capítol VI, 172 milions de pessetes i capítol VII, 121,5 milions de pessetes.

  4. Agricultura, Ramaderia i Pesca, capítol IV, 7 milions de pessetes, capítol VI, 30 milions de pessetes, i capítol VII, 280 milions de pessetes.

  5. Justícia, capítol VI, 11 milions de pessetes.

  6. Indústria i Energia, capítol VI, 25 milions de pessetes, capítol VII, 120 milions de pessetes, i capítol VIII, 135 milions de pessetes.

  7. Comerç, Consum i Turisme, capítol II, 48 milions de pessetes, capítol VI, 82 milions de pessetes, i capítol VII, 348,3 milions de pessetes.

Article 2

S'amplia l'autorització de l'article 11.4 de la Llei 29/1984, del 31 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, de les seves Entitats Autònomes i de les Entitats Gestores de la Seguretat Social per al 1985, per a concertar operacions de crèdit per un termini de reemborsament igual o inferior a un any, per valor de 4.500 milions de pessetes.

Disposicions finals Primera S'autoritza el Departament d'Economia i Finances perquè dicti les mesures necessàries per a desenvolupar i aplicar aquesta Llei.

Segona Aquesta Llei entrarà en vigor l'endemà d'haver estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 29 de novembre de 1985

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep M. Cullell i Nadal Conseller d'Economia i Finances

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR