ORDRE ECF/326/2007, de 8 d'agost, per la qual es modifica l'annex 5, lletra c), de l'Ordre ECF/206/2007, de 17 de maig, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en règim reglat en el Marc del Programa d'Estalvi i Eficiència Energètica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/326/2007, de 8 d'agost, per la qual es modifica l'annex 5, lletra c), de l'Ordre ECF/206/2007, de 17 de maig, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en règim reglat en el Marc del Programa d'Estalvi i Eficiència Energètica.

En data 21 de juny de 2007, es va publicar al DOGC l'Ordre ECF/206/2007, de 17 de maig, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions en règim reglat en el Marc del Programa d'Estalvi i Eficiència Energètica i s'obria la convocatòria per a l'any 2007.

Dins l'annex 5 de l'esmentada Ordre s'estableixen els requisits tècnics dels equips auxiliars per tal de ser subvencionables, i s'especifica que en relació amb els compressors d'aire seran subvencionables aquells que tinguin una potència elèctrica màxima de 5,5 kW/m³ (n) d'aire/min. Cal, a més, que comptin amb variador de velocitat (inverter).

Posteriorment a la publicació de l'Ordre s'ha detectat que aquest requisit pot resultar excessivament rigorós, ja que la limitació de potència elèctrica màxima de 5,5 kW/m³ (n) d'aire/min, pot ser molt restrictiva respecte a la tecnologia actual dels sistemes d'aire comprimit.

Així mateix, s'ha observat que al mercat actual existeixen compressors amb característiques tècniques i amb uns altres paràmetres de disseny que asseguren l'estalvi i l'eficiència energètica que amb aquesta Ordre es pretén.

En aquest sentit, amb la finalitat d'incrementar les accions d'equips auxiliars subvencionables, es fa necessari mantenir la tipologia de compressors descrits a l'Ordre ECF/206/2007, de 17 de maig, i a més subvencionar compressors amb d'altres característiques tècniques però que alhora garanteixen resultats energètics eficients.

Amb aquesta modificació es cobreix la necessitat d'adaptar els requisits tècnics dels equips subvencionables a la realitat de les principals activitats del sector industrial per tal que el nombre de beneficiaris dels ajuts sigui el més alt possible. D'aquesta manera, s'aconsegueixen les finalitats de foment i ajuda de les subvencions, i es dóna compliment als objectius en termes d'estalvi i eficiència energètica marcats pel Pla de l'Energia de Catalunya 2006-2015 i l'Estratègia Espanyola d'Estalvi i Eficiència Energètica (E4).

En conseqüència, i atesos els canvis que introdueix aquesta Ordre, es fa necessari ampliar el termini de presentació de sol·licituds però només per a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR