DECRET 150/1988, de 24 de maig, sobre ajuts per a la rehabilitació d'habitatges.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 66/1990, 204/1991 204/1991, 185/1992, 205/1993 i 318/1994.

Els motius que van justificar els Decrets 281/1982, de 2 d'agost, i 444/1983, de 27 d'octubre, sobre l'establiment de subvencions per a la rehabilitació d'habitatges, continuen vigents, si bé cal assegurar una selectivitat major en la destinació dels ajuts que garanteixi el compliment dels objectius de la política d'habitatge.

D'altra banda, és oportú unificar en un sol text les disposicions sobre aquesta matèria regulades als Decrets esmentats.

Atès que, a més a més, les determinacions del Reial Decret 1494/1987, de 4 de desembre, impliquen una reducció considerable de l'import de les subvencions en actuacions de rehabilitació respecte a la situació anterior, es considera que cal regular-les mitjançant aquest Decret.

En conseqüència, a proposta del Consellers de Política Territorial i Obres Públiques, d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques podrà concedir subvencions a fons perdut als propietaris i usuaris d'habitatges o edificis l'ús principal dels quals sigui el d'habitatge, per a la seva rehabilitació total o parcial, sempre que siguin destinats a residència habitual i es trobin, a més a més, en alguna d'aquestes situacions:

  1. Els edificis o les promocions de més de 300 habitatges de protecció oficial de promoció privada que s'hagin construït a l'empara de qualsevol dels règims que regulaven la protecció oficial i que, a més, tinguin una antiguitat de més de 20 anys.

  2. Els edificis d'habitatges situats en zones delimitades com a àrees de rehabilitació integrada, amb una antiguitat de més de 40 anys.

  3. Les edificacions compreses en les àrees de població que es delimitin per una ordre del titular del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, com a conseqüència d'un programa específic de rehabilitació.

  4. Les edificacions declarades monuments d'interès nacional, provincial o local segons la Llei de patrimoni històrico-artístic.

  5. Les edificacions de més de 40 anys d'antiguitat situades als municipis de menys de 2.000 habitants l'activitat principal dels quals sigui l'agrícola o la ramadera.

  6. Les edificacions de més de 40 anys dels nuclis rurals de les comarques i zones de muntanya a què fa referència la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya. 1.2 Només...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR