ORDRE EMO/145/2012, de 21 de maig, de creació del Consell Assessor de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant les seves polítiques i plans d’acció, pretén donar resposta a un conjunt de reptes com són el creixement econòmic, l’augment de la competitivitat empresarial, la creació d’ocupació i el benestar social.

Diferents institucions supranacionals, com ara la Comissió Europea, el Banc Mundial o la mateixa OCDE, han identificat les tecnologies de la informació i comunicació, les TIC, com un element estratègic per afrontar l’actual crisi econòmica internacional, per implementar polítiques de promoció econòmica i perquè la societat esdevingui més innovadora i competitiva.

És per aquest motiu que cal promocionar les TIC, amb la finalitat que permetin donar un impuls a les nostres empreses perquè siguin més productives i competitives, per dinamitzar la generació d’ocupació i aconseguir que el mateix sector català de les TIC sigui un motor de creixement econòmic per al país.

L’estratègia del Govern en aquest camp està en línia amb l’Agenda Digital Europea, una de les set iniciatives emblemàtiques de l’Estratègia Europa 2020. L’objectiu que es persegueix és fer realitat una Catalunya digital, plenament integrada a Europa i amb una clara visió internacional, que lideri el desenvolupament de la societat de la informació i posi els seus beneficis al servei de la ciutadania i l’empresa catalana.

Per aconseguir el millor desenvolupament de les TIC a Catalunya es creu que és necessària la coordinació de la societat civil amb l’actuació pública, atès que la suma d’esforços dels diversos agents que intervenen en el món empresarial, professional i acadèmic donarà uns millors resultats.

La coordinació i suma d’esforços justifica la creació del Consell Assessor de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, integrat per personalitats del món acadèmic, empresarial i professional, que, sobre la base del seu compromís amb Catalunya i mantenint les seves responsabilitats en diferents àmbits d’actuació de la societat i l’economia del nostre país, assessori al Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de polítiques de telecomunicacions i societat de la informació.

D’acord amb l’article 150 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat, en matèria d’organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l’estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR