DECRET 75/2009, de 12 de maig, de la garantia de la Generalitat per a obres d'interès cultural rellevant.

Fecha de Entrada en Vigor16 de Mayo de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

75/2009, de 12 de maig, de la garantia de la Generalitat per a obres d'interès cultural rellevant.

La disposició addicional quarta de la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres, preveu que la Generalitat es pot comprometre a indemnitzar per la destrucció, la pèrdua, la sostracció o el dany d'obres d'interès artístic, històric, paleontològic, arqueològic, etnogràfic, científic o tècnic rellevant i habilita perquè, per mitjà de decret i a proposta conjunta del Departament d'Economia i Finances i del de Cultura i Mitjans de Comunicació, es reguli l'objecte, les condicions, el procediment i els requisits per a l'atorgament del seu compromís i la manera de fer-lo efectiu.

La disposició esmentada va ser modificada per la disposició addicional tercera de la Llei 16/2008, del 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres, per ampliar el seu àmbit d'aplicació al Consorci del Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Aquest reglament es fonamenta en els títols competencials previstos a l'article 211 de l'Estatut d'autonomia, que atorga a la Generalitat competències exclusives per ordenar-ne i regular-ne les finances, i a l'article 127.1.c) de l'Estatut, que atribueix a la Generalitat la competència exclusiva sobre arxius, biblioteques, museus i altres centres de dipòsit cultural que no siguin de titularitat estatal.

La garantia de la Generalitat és un sistema de cobertura pública pel qual la seva Administració assumeix el compromís d'indemnitzar en el cas de béns d'interès cultural rellevant que se cedeixin, temporalment o definitivament, per a la seva exposició pública en museus, biblioteques o arxius de titularitat de la Generalitat o amb participació majoritària d'aquesta, davant la possible destrucció, pèrdua, sostracció o dany que puguin sofrir en el període comprès entre la cessió de l'obra i el moment de la devolució en el lloc designat per la persona cedent i incloent-hi, per tant, el transport, l'estada i l'exposició.

La Generalitat cobreix la persona cedent de les obres a exposar a partir de la franquícia que estableix aquest Decret i fins al valor convingut dels béns objecte de la garantia.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances i del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1 La finalitat d'aquest Decret és regular l'objecte, les condicions, el procediment i els requisits per atorgar la garantia de la Generalitat i la manera de fer-la efectiva, de conformitat amb la disposició addicional quarta de la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres.

1.2 La garantia de la Generalitat és el compromís a indemnitzar per la destrucció, la pèrdua, la sostracció o el dany que es produeixi en obres d'interès artístic, històric, paleontològic, arqueològic, etnogràfic, científic o tècnic rellevant, que se cedeixin, temporalment o definitivament, a museus, biblioteques o arxius de titularitat de la Generalitat, o amb participació majoritària d'aquesta, per a la seva exposició pública.

Article 2

Funcionament

2.1 Per al funcionament de la garantia, s'estableix un sistema combinat d'assegurances: d'una banda, la garantia de la Generalitat, i de l'altra, una assegurança privada que cobreix la franquícia de la primera.

2.2 L'entitat cessionària ha de contractar, amb una entitat asseguradora privada, una pòlissa d'assegurances per a la cobertura de la franquícia de la garantia de la Generalitat, que és del 10% del valor convingut de l'obra o conjunt d'obres a exposar. En tot cas, l'import mínim de la franquícia ha de ser de 10.000 euros i l'import màxim de 250.000 euros, i la resta de l'import fins a arribar al valor convingut de l'obra o conjunt d'obres a exposar s'assegura a càrrec de la garantia de la Generalitat.

2.3 L'Administració de la Generalitat assumeix, amb càrrec als seus pressupostos, la indemnització que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR