DECRET 63/2010, de 18 de maig, de reestructuració parcial del Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

63/2010, de 18 de maig, de reestructuració parcial del Departament de Salut.

En els darrers temps, s'ha fet palesa la conveniència de modificar parcialment l'estructura del Departament de Salut, per tal d'adequar l'organització i l'activitat de determinats òrgans i unitats a les necessitats derivades d'una millor prestació dels serveis que són competència del Departament.

L'organització del Departament de Salut es troba essencialment continguda en el Decret 219/2005, d'11 d'octubre, de reestructuració del Departament de Salut, completada a nivell territorial per diversos decrets als quals aquell fa remissió. Aquesta regulació es completa amb el Decret 15/2006, de 14 de febrer, de creació de la Secretaria d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, com secretaria sectorial, i el Decret el 59/2007, de 13 de març, de reestructuració del Gabinet del Conseller o la Consellera de Salut.

Les modificacions efectuades per aquest Decret són puntuals i obeeixen a objectius de millora concrets, no a una revisió del model sanitari amb transcendència organitzativa. Una modificació afecta al Gabinet del Conseller o la Consellera de Salut, del qual se'n suprimeix el Gabinet d'Informació i Estratègia, i en conseqüència, s'adapten les funcions i l'adscripció del lloc de treball que en depèn. Una altra modificació consisteix en una reordenació de les funcions atribuïdes a la Secretaria d'Estratègia i Coordinació, potenciant el lideratge d'aquesta unitat en la funció departamental de planificació i direcció de les polítiques de recerca i innovació en el sector sanitari, de cooperació i en l'impuls de la projecció exterior del sistema sanitari català, en coordinació amb els altres òrgans competents de l'Administració de la Generalitat. També es revisa l'estructura, a nivell de servei, de la Subdirecció General de Serveis Sanitaris de la Direcció General de Recursos Sanitaris, amb l'objectiu d'optimitzar el control de les polítiques de qualitat i seguretat clínica.

Aquesta reestructuració obeeix, per tant, a la voluntat de racionalitzar i simplificar l'organització del Departament, en base a raons d'eficàcia i eficiència.

Les modificacions afecten les diverses normes reguladores de l'estructura del Departament de Salut esmentades, i s'ha optat per organitzar-les en un decret de reestructuració parcial i no plantejar un decret de modificació de cadascuna de les normes reguladores en entendre que en cap cas s'afecta negativament la seguretat jurídica.

Per tot el que s'ha exposat, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Salut i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Gabinet del Conseller o la Consellera de Salut

1.1 Se suprimeix el Gabinet d'Informació i Estratègia del Departament de Salut dependent del Gabinet del Conseller o la Consellera de Salut.

1.2 El o la responsable de Relacions Institucionals passa a dependre directament del o la cap del Gabinet del Conseller o la Consellera de Salut, i li corresponen les funcions següents:

  1. L'assistència tècnica i l'assessorament al o a la cap del Gabinet del Conseller o la Consellera de Salut en allò referent a les qüestions parlamentàries en l'àmbit de la competència del Departament.

  2. L'elaboració de la informació per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya en allò que pertoca al Departament de Salut, així com el seguiment de l'activitat parlamentària de les Corts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR