ORDRE PRE/24/2005, de 17 de febrer, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a projectes per a joves que els ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats municipals descentralitzades elaborin en el marc del Pla nacional de joventut de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/24/2005, de 17 de febrer, d'aprovaciÛ de les bases per a la concessiÛ de subvencions per a projectes per a joves que els ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats municipals descentralitzades elaborin en el marc del Pla nacio nal de joventut de Catalunya.

Pel Decret 193/2004, de 20 de febrer, de segona modificaciÛ del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncies dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, es van atribuir al Departament de la PresidËncia les funcions relacionades amb la joventut. D'acord amb el Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuraciÛ parcial del Departament de la PresidËncia de la Generalitat de Catalunya,la Secretaria General de Joventut s'adscriu a la Secretaria General del Conseller en Cap.

El Decret 184/2000, de 24 de maig, de reestructuraciÛ del Departament de la PresidËncia, atribueix a la Secretaria General de Joventut les funcions de direcciÛ, de seguiment i supervisiÛ d'actuacions en l'‡mbit juvenil, el disseny, la coordinaciÛ, l'impuls i el seguiment del Pla nacional de joventut de Catalunya.

El Pla nacional de joventut de Catalunya va ser aprovat pel Govern de la Generalitat el 7 de novembre de 2000 i incorpora tres grans projectes, el Projecte Govern que Ès el conjunt d'actuacions en matËria de joventut que porta a terme l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya amb criteris d'integralitat; el Projecte Territori, que Ès el conjunt d'actuacions en matËria de joventut que porten a terme les administracions locals a Catalunya i el Projecte Jove, que Ès el conjunt d'actuacions en matËria de joventut que porta a terme el teixit social juvenil, especialment el teixit associatiu juvenil.

D'acord amb el que preveu el CapÌtol IX del text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ˙s de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article ˙nic

Aprovar les bases reguladores per a la concessiÛ de subvencions per a projectes d'ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats municipals descentralitzades elaborats en el context d'un pla local de joventut en el marc del Pla nacional de joventut de Catalunya, els criteris de valoraciÛ dels plans locals de joventut i els criteris de valoraciÛ de les sol∑licituds de les subvencions, que consten en els annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre, respectivament.

DisposiciÛ final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciÛs administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de JustÌcia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia seg¸ent de la publicaciÛ, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicciÛ contenciosa administrativa.

Barcelona, 17 de febrer de 2005

Josep BargallÛ Valls

Conseller en cap

Annex 1

Bases reguladores

.1††Finalitat

1.1††La finalitat d'aquestes subvencions Ès garantir que els ajuntaments, les mancomunitats de municipis i les entitats municipals descentralitzades impulsin polÌtiques integrals de joventut, per assolir els objectius del Pla nacional de joventut de Catalunya.

1.2††Per assolir aquesta finalitat, la convocatÚria d'aquestes subvencions destina mÈs pressupost als projectes emmarcats en plans locals que hagin obtingut la qualificaciÛ de pla integral de joventut, d'acord amb la base 5, apartat 3 d'aquest annex.

.2††Objecte

2.1††L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases Ès donar suport als projectes per a jovesque els ajuntaments, les mancomunitats de municipis i les entitats municipals descentralitzades elaborin i incloguin als seus plans locals de joventut en el marc del Pla nacional de joventut de Catalunya.

2.2††Els projectes objecte d'aquestes subvencions han de tractar d'un o mÈs eixos del Pla nacional de joventut de Catalunya revisat dins les dues lÌnies d'actuaciÛ.

Dins la lÌnia d'actuaciÛ d'emancipaciÛ, els eixos sÛn: treball, educaciÛ, salut, cultura, cohesiÛ social i equilibri territorial i habitatge, amb l'exclusiÛ de les borses d'habitatge jove.

Dins la lÌnia d'actuaciÛ de participaciÛ, els eixos sÛn: interlocuciÛ, associacionisme, foment de la participaciÛ, cohesiÛ social i equilibri territorial.

2.3††Els projectes objecte d'aquestes subvencions poden contenir despeses dels capÌtols pressupostaris: capÌtol I (personal) -sempre que sigui personal contractat durant l'any de vigËncia de la convocatÚria -, capÌtol II (despeses de funcionament), capÌtol IV (transferËncies corrents/activitats) i capÌtol VII (transferËncies de capital/inversions).

2.4††En cas dels projectes que contemplen inversions, les subvencions es poden destinar a les seg¸ents actuacions:

L'adquisiciÛ dels bÈns immobles destinats a joves, preferentment de forma exclusiva.

La realitzaciÛ d'obres de nova planta, d'ampliaciÛ, de millora, de manteniment o de reforma dels bÈns immobles destinats a joves, preferentment de forma exclusiva.

Les despeses financeres, les despeses d'assessoria jurÌdica ofinancera, les despeses notarials o registrals, les despeses parcials per a la realitzaciÛ del projecte subvencionat i les d'administraciÛ especÌfiques, si es troben directament relacionades amb l'activitat subvencionada i sÛn indispensables per a l'adequada preparaciÛ o execuciÛ d'aquesta.

.3††PerÌode

El perÌode en quË s'han de realitzar les actuacions objecte d'aquestes subvencions Ès l'any natural de cada convocatÚria.

.4††Quantia i aplicaciÛ pressupost‡ria

4.1††La quantitat m‡xima destinada a aquestes subvencions i l'aplicaciÛ pressupost‡ria a la qual s'ha d'imputar Ès la determinada a la convocatÚria p˙blica.

4.2††La quantitat de les subvencions que s'atorguen es determina en funciÛ de la qualificaciÛ obtinguda pel Pla local de joventut, d'acord amb els criteris de valoraciÛ de l'annex 2, de l'adequaciÛ dels projectes als criteris de valoraciÛ de l'annex 3, del nombre d'habitants de cada poblaciÛ i en funciÛ d'altres subvencions o ajudes que el subjecte sol∑licitant pugui percebre per a la mateixa activitat, de manera que la quantitat no superi aÔlladament o amb concurrËncia amb d'altres, en cap cas, el 100 % del cost de l'activitat o projecte. En tot cas, l'import total de les subvencions atorgades no pot ultrapassar la quantitat m‡xima establerta a la convocatÚria.

.5††Destinataris

5.1††Poden sol∑licitar aquestes subvencions els ajuntaments, les mancomunitats de municipis i les entitats municipals descentralitzades que hagin elaborat i presentat a la SecretariaGeneral de Joventut un pla local de Joventut que compleixi els requisits establerts a l'apartat quatre d'aquesta base (apartat 5.4), i que la Secretaria General de Joventut consideri pla integral de joventut o pla de dinamitzaciÛ juvenil. En el cas de les entitats municipals descentralitzades, han de lliurar el pla a l'ajuntament corresponent, que l'ha d'adjuntar al pla local de joventut.

5.2††Als efectes d'aquestes bases, la Secretaria General de Joventut qualifica de plans integrals de joventut, els plans locals de joventut que s'executen de manera plural i concertada per tots els agents implicats (principis d'interdepartamentalitat, interinstitucionalitat i participaciÛ jove), i que alhora proposen intervencions per abordar les diferents problem‡tiques dels joves i manifesten una intervenciÛ coordinada i realista (an‡lisi de la realitat) amb capacitat de readaptaciÛ permanent (contemplen un model d'avaluaciÛ). AixÌ, segons els criteris de valoraciÛ de l'annex 2, es considera que els plans integrals de joventut sÛn els que assoleixen la puntuaciÛ de 4,5 punts.

La Secretaria General de Joventut qualifica de plans de dinamitzaciÛ juvenil aquells que no assoleixen les caracterÌstiques dels plans integrals de joventut i que, per tant, tenen una nota inferior a 4,5 punts segons els criteris de valoraciÛ de l'annex 2.

La Secretaria General de Joventut ha de notificar als interessats la qualificaciÛ que han obtingut els plans, segons els criteris de valoraciÛ relacionats a l'annex 2, en el termini de 45 dies h‡bils des de la seva presentaciÛ. Abans de la qualificaciÛ, com a tr‡mit d'audiËncia, la Secretaria General de Joventut dÛna als interessats un termini de 10 dies h‡bils perquË formulin les al∑legacions i presentin els documents que considerin oportuns.

5.3††El pla local de joventut de cada sol∑licitant ha de recollir:

a)†La durada, que ha de ser igual o superior al perÌode en quË es realitzin els projectes objecte d'aquestes subvencions i s'ha d'esgotar, com a m‡xim, al final del mandat municipal en quË es presenta el pla.

b)†Un diagnÚstic de la situaciÛ de partida del municipi, la mancomunitat de municipis o l'entitat municipal descentralitzada, resultat de l'an‡lisi de la realitat juvenil, que serveixi per detectar necessitats, problemes i oportunitats d'intervenciÛ, i de les polÌtiques juvenils que ja s'estan aplicant, detallant, com a mÌnim, les actuacions de totes les ‡rees o regidories adreÁades als joves.

c)†El disseny d'execuciÛ del pla local de joventut, definint els principals objectius i les actuacions que es volen impulsar.

d)†La metodologia de treball que es portar‡ a terme per garantir els criteris fonamentals d'una bona polÌtica de joventut: la coordinaciÛ entre regidories dins l'ajuntament, dins dels diversos ajuntaments que integren la mancomunitat, dins la junta de veÔns de l'entitat municipal descentralitzada, la coordinaciÛ amb altres administracions i/o institucions i la participaciÛ juvenil.

e)†El sistema d'avaluaciÛ que es far‡ servir per al seguiment i l'avaluaciÛ del conjunt del pla local de joventut (objectius, metodologia i actuacions).

f)†El calendari de treball del pla local de joventut.

g)†El pressupost estimatiu del pla local de joventut, especificant el pressupost total...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR