ORDRE GRI/99/2014, de 26 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi de Recerca en Drets Humans i se'n convoca la sisena edició per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Premi de Recerca en Drets Humans es va crear el 2007 amb la finalitat d’impulsar la recerca científica i mantenir la sensibilització de la societat catalana respecte a la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals de la persona.

D’acord amb el que disposa el Decret 184/2013, de 25 de juny, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament té atribuïdes, entre altres funcions, la de desenvolupar una política pública de foment dels drets humans i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme mitjançant la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei esmentada, a proposta del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi de Recerca en Drets Humans, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la sisena convocatòria del Premi de Recerca en Drets Humans per a l’any 2014.

Article 3

L’import destinat a l’atorgament d’aquest premi és de 5.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària GO08D/483000100/1310/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2014, el qual resta condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en el moment de l’atorgament del premi.

Article 4

4.1 Les sol·licituds es poden presentar per mitjans electrònics des de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt) o presencialment en el Registre de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament o, si s’escau, de l’òrgan que la substitueixi (c/ Tapineria, 10, 08002 Barcelona), sens perjudici del que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En el cas que la persona sol·licitant no disposi de signatura electrònica avançada, un cop emplenada i enviada la sol·licitud per mitjans electrònics des de l’Oficina Virtual de Tràmits, haurà de descarregar i d’imprimir el document d’acusament de recepció que es generarà automàticament, signar-lo i fer-lo arribar, en el termini de deu dies, a la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, d’acord amb les previsions de l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Si no el presenta, es considerarà que la persona sol·licitant ha desistit de la seva petició.

4.2 El formulari de sol·licitud per a la presentació per mitjans electrònics es podrà descarregar des de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt). El formulari de sol·licitud per a la presentació presencial es podrà obtenir a la seu de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament (c/ Tapineria, 10, 08002 Barcelona), al web del Departament de Governació i Relacions Institucionals http://www.gencat.cat/governacio o al web de l’Oficina Virtual de Tràmits http://ovt.gencat.cat.

4.3 El termini per presentar les sol·licituds comença l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC i finalitza el 4 de juliol de 2014.

Article 5

5.1 L’òrgan competent per a l’ordenació i la instrucció del procediment de concessió del premi és la persona titular de la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans.

5.2 L’òrgan competent per resoldre el premi és la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, d’acord amb el veredicte del jurat.

5.3 El termini màxim per emetre resolució serà de com a màxim tres mesos a comptar de la data de finalització del termini per presentar les sol·licituds. Un cop transcorregut aquest termini sense resolució expressa, la sol·licitud s’entendrà desestimada.

5.4 El veredicte del jurat es donarà a conèixer en la pàgina web de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament. La notificació de la resolució s’efectuarà individualment a les persones interessades, d’acord amb els articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i es publicarà en el DOGC.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el DOGC.

Disposició final

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de publicació en el DOGC.

Barcelona, 26 de març de 2014

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores del Premi de Recerca en Drets Humans

-1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular el Premi de Recerca en Drets Humans, que pretén impulsar la recerca científica en aquest àmbit i mantenir la sensibilització de la societat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR