RESOLUCIÓ EDU/3600/2006, de 24 d'octubre, per la qual, en el marc del Pla de recerca i innovació de Catalunya, s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques i ajuts destinats a les universitats, centres de recerca per a la formació i contractació de personal investigador novell, per a l'any 2007 (FI-2006).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/3600/2006, de 24 d'octubre, per la qual, en el marc del Pla de recerca i innovació de Catalunya, s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques i ajuts destinats a les universitats, centres de recerca per a la formació i contractació de personal investigador novell, per a l'any 2007 (FI-2006).

De conformitat amb el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei general de subvencions;

Atesa la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocades per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR);

D'acord amb l'article 41.2 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya (DOGC núm. 3826, de 20.2.2003);

Atès que l'article 11 dels Estatuts de l'Agència, aprovats pel Decret 168/2002, d'11 de juny, del Govern de la Generalitat, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, com també la resolució, i que aquestes facultats han estat delegades al/a la president/a de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR), amb data de 5 de desembre de 2002,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases i obrir la convocatòria de beques i ajuts destinats a les universitats i centres de recerca per a la formació i contractació de personal investigador novell, per a l'any 2007, d'acord amb les condicions que figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Article 2

Fixar l'import global màxim del programa en 3.335.368,57 euros, que anirà a càrrec de les partides 449.0001 i 480.0001 del pressupost de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca per a l'any 2007.

Article 3

Aquesta convocatòria està cofinançada pel Fons Social Europeu en un 45% en els casos que correspongui, d'acord amb la normativa dels Fons Estructurals de la UE.

Disposició final

Aquesta Resolució exhaureix la via administrativa i s'indiquen els recursos que s'hi poden interposar: recurs potestatiu de reposició davant el president de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca, en el termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà de la publicació de la resolució al DOGC; o bé recurs contenciós administratiu directament davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptats a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els article 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 24 d'octubre de 2006

Xavier Testar i Ymbert

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts de Recerca

Annex

  1. Preàmbul i estructura

    A la carta de l'investigador (2005/251/CE), es defineix el personal investigador com els/les professionals que treballen en la generació de nous sabers, coneixements, productes processos, mètodes i tècniques, i en la gestió dels projectes corresponents. Aquesta definició aplega totes les persones que participen professionalment en R+D en qualsevol etapa de la seva carrera independentment de la seva qualificació. Això inclou tota activitat relacionada amb la recerca fonamental, estratègica, aplicada, desenvolupament experimental, transferència de coneixements, incloses la innovació i les capacitats d'assessorament, supervisió i docència, gestió dels coneixements i drets de propietat intel·lectual i l'explotació dels resultats de la recerca o el periodisme científic.

    Així doncs, l'estímul de les activitats de recerca mitjançant la contractació d'investigadors, a les etapes inicials, representa el primer esglaó de les polítiques científiques i tecnològiques de la Generalitat de Catalunya. Aquesta acció és especialment rellevant quan el nostre país ha de fer encara un esforç important per dimensionar els seus recursos humans destinats a la recerca científica en comparació amb els altres països del context europeu.

    L'etapa de postgrau és la porta d'entrada a la carrera investigadora que ha de conduir cap al ple desenvolupament, en tots els seus aspectes, de la recerca científica.

    La dualitat recerca i docència aporta un interès afegit a l'etapa de postgrau, la qual és, alhora, un pas previ per assolir moltes de les diferents categories de professorat universitari. En la situació actual de convergència cap a un model universitari europeu comú, engegat en l'anomenat procés de Bolonya, cal adequar la formació en recerca del futur professorat per poder complir les expectatives i els reptes que es generen a l'espai europeu de la recerca i de l'educació superior.

    Amb aquesta convocatòria, la Generalitat de Catalunya proposa un nou model que vetlla per la qualitat i eficiència, i que apropa els beneficiaris a la realitat del món professional mitjançant el desenvolupament de contractes, amb el suport de les universitats i centres de recerca.

    Estructura

    Aquest programa consta de dues etapes clarament diferenciades, la primera que consisteix en una etapa de formació d'investigadors, en la que l'objectiu principal és que els/les postgraduats/ades, mitjançant els programes de doctorat o els màsters de postgrau, puguin adquirir els coneixements necessaris i una formació de qualitat, per esdevenir en un futur personal investigador. En la segona etapa l'objectiu principal és que aquests investigadors mitjançant l'execució d'un projecte de recerca adquireixin les habilitats pròpies del personal investigador experimentat.

    La primera etapa, d'un any de durada es gaudirà com a beca, mentre que la segona etapa s'estructurarà en un únic contracte de tres anys avaluable cada any, en el què per accedir-hi caldrà haver superat el període de formació com a investigador/a consistent en la realització de 20 crèdits del Programa de doctorat o els darrers 60 crèdits ECTS d'un màster oficial.

    Finalment, per poder participar en aquest programa caldrà que tant els/les postgraduats/ades com els/les investigadors/es novells/es s'hagin d'integrar en els departaments i instituts del sistema universitari català, en els centres de recerca o en altres institucions de recerca sense finalitat de lucre localitzats a Catalunya.

  2. Ajuts per cursar el 1r any d'un Programa de Doctorat existent abans de l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) o un màxim 60 crèdits ECTS d'un Màster oficial que pugui conduir al doctorat en el cas de doctorats adaptats l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES)

    .1 Objecte

    1.1 En aplicació de l'apartat 2 de l'article 41 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, és objecte d'aquesta convocatòria concedir beques per a la formació de personal investigador (FI), mitjançant la incorporació de becaris/àries en programes de doctorat i màsters oficials per a la realització de projectes de recerca, en grups de recerca que desenvolupin un projecte d'R+D vigent.

    1.2 Aquest programa s'estructura en una única etapa d'un any, que és gaudirà com a beca.

    En el cas dels ajuts per cursar el 1r any d'un programa de doctorat existent abans de l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), les persones beneficiàries, durant aquest any hauran de cursar els 20 crèdits de docència d'un programa de doctorat.

    En el cas de l'ajut per cursar el 1r any d'un màster oficial de recerca dins el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), els beneficiaris, durant aquest any hauran d' obtenir els 60 crèdits ECTS.

    .2 Beneficiaris/àries

    Podran ser beneficiaris/àries les persones físiques que compleixin els requisits següents:

    1. Estar en possessió del títol de llicenciatura, enginyeria o arquitectura superior. Els títols obtinguts en centres estrangers o espanyols no oficials han de ser convalidats o reconeguts. Als efectes d'aquesta convocatòria, es considera que el títol està reconegut quan el sol·licitant acrediti haver estat admès a un programa de doctorat o un programa oficial de postgrau (POP) d'una universitat del sistema universitari català.

    2. La nota mínima de l'expedient acadèmic dels estudis de primer i segon cicle del candidat ha de ser igual o superior a 1,5 (escala 1-4), calculada d'acord amb els criteris que s'especifiquen a la base 7 d'aquest annex.

    3. Estar matriculat/ada en un programa de doctorat o en un màster oficial que pugui conduir al doctorat, en el moment d'acceptació de la beca.

      Queden exclosos aquells candidats matriculats en un programa de doctorat que ja hagin cursat els 20 crèdits de docència d'un programa de doctorat o els 60 crèdits ECTS d'un màster oficial.

      Es reservarà un percentatge de l'1% del total de les noves concessions de beques per a sol·licitants amb disminució superior al 33% expedida per l'equip de valoració i orientació (EVO) del Centre d'Atenció de Discapcitats (CAD) de la Generalitat de Catalunya.

      .3 Període i durada

      De l'1 de gener de 2007 al 31 de desembre de 2007.

      .4 Quantia

      4.1 L'import de les beques és de 11.016,00 euros bruts anuals. Aquest import es liquidarà en 12 mensualitats.

      L'AGAUR efectuarà el pagament de l'import de les beques directament a cada persona beneficiària, aplicant en cada cas la legislació fiscal vigent. Els pagaments es faran mensualment, per mesos vençuts, i s'iniciaran un cop la persona beneficiària hagi presentat el document d'acceptació i se n'hagi acreditat la incorporació al centre receptor per part del/de la cap del departament universitari o equivalent.

      4.2 Per a tots becaris, l'AGAUR vetllarà perquè tinguin accés a serveis sanitaris i facilitarà la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR