ORDRE EDU/335/2006, de 26 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als Ajuntaments i a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes per a l'organització de l'activitat 'Escoles Obertes al Setembre', i s'obre la convocatòria pública per al curs escolar 2006-2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/335/2006, de 26 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als Ajuntaments i a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes per a l'organització de l'activitat "Escoles Obertes al Setembre", i s'obre la convocatòria pública per al curs escolar 2006-2007.

La Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, defineix les polítiques familiars en base a la consideració de la millora del benestar i la qualitat de vida de les famílies en relació amb les responsabilitats que s'adquireixen i als drets que es deriven a l'educació, entre d'altres camps, i a l'afavoriment de la conciliació de la vida familiar amb la resta d'àmbits de la vida quotidiana.

El Pacte nacional per a l'Educació, signat el 20 de març de 2006 entre el Govern de la Generalitat i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa a Catalunya, estableix com a fita important la col·laboració de les parts en la conciliació de la vida laboral i familiar. Una de les mesures que es van acordar per donar compliment a l'esmentat objectiu és l'obertura dels centres educatius a primers de setembre.

El Departament d'Educació i Universitats, fent-se ressò d'aquests principis, i seguint les línies ja endegades de suport a les famílies i de conciliació dels horaris educatius amb la vida familiar, vol donar suport els Ajuntaments i les Associacions de Pares i Mares d'Alumnes per tal que organitzin activitats d'acollida als infants matriculats al segon cicle de l'educació infantil i a l'educació primària, i que cursen els seus estudis en centres educatius sostinguts amb fons públics, durant els primers dies de setembre, previs a l'inici del curs.

Mitjançant aquests ajuts es pretén posar a disposició de les famílies uns espais, unes activitats i uns professionals responsables dels infants durant els dies previs a l'inici del curs escolar en els quals normalment els pares i les mares ja s'han reincorporat a les activitats laborals després del període de vacances.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la directora general de Centres Educatius,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a la concessió de subvencions als Ajuntaments i a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes per a l'organització del servei "Escoles Obertres al Setembre", d'acollida d'infants durant els dies del mes de setembre previs a l'inici del curs escolar, en els centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya que imparteixen el segon cicle de l'educació infantil i/o l'educació primària.

Article 2

S'obre convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions als ajuntaments i a les associacions de Mares i Pares d'Alumnes, per a l'organització del servei d'acollida d'infants durant els dies del mes de setembre previs a l'inici del curs escolar 2006-2007, en els centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya que imparteixin el segon cicle de l'educació infantil i/o l'educació primària durant el curs escolar 2006-2007, la qual es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

El servei d'acollida d'infants al qual fa referència aquesta convocatòria es durà a terme entre els dies 4 i 8 de setembre de 2006, ambdós inclosos, i en un horari de 4 hores per dia, entre les 9 i les 13 hores. No hi haurà servei de menjador.

Article 4

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total d'1.100.000,00 euros, dels quals 600.000,00 seran a càrrec de l'aplicació EN04 D/460000100/4210 (quan es tracti d'ajuntaments) i 500.000,00 seran a càrrec de l'aplicació EN04 D/480000100/4250 (en el supòsit que les entitats beneficiàries siguin AMPA) del pressupost de l'any 2006.

La distribució a què fa referència el paràgraf anterior podrà ser modificada en funció de les sol·licituds estimades.

Article 5

El termini de presentació de les sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts que es convoquen és de 20 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR