ORDRE PRE/368/2006, de 13 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió d'ajuts a projectes d'investigació i estudi en matèria de joventut a Catalunya, així com d'ajuts a la formació especialitzada per a joves investigadors o investigadores en matèria de joventut a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/368/2006, de 13 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió d'ajuts a projectes d'investigació i estudi en matèria de joventut a Catalunya, així com d'ajuts a la formació especialitzada per a joves investigadors o investigadores en matèria de joventut a Catalunya.

El Decret 193/2004, de 20 de febrer, de segona modificació del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de la Presidència les funcions en matèria de Joventut.

El Decret 239/2005, de 8 de novembre, de reestructuració de la Secretaria General de Joventut, atribueix a aquesta Secretaria General les funcions de direcció, de seguiment i supervisió d'actuacions en l'àmbit juvenil, el disseny, la coordinació, l'impuls i el seguiment del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (DOGC núm. 4507, de 10.11.2005).

El Pla Nacional de Joventut de Catalunya revisat i aprovat pel Govern de la Generalitat el 25 d'octubre de 2005 incorpora sis principis rectors de les polítiques de joventut: la integralitat, la transversalitat, l'atenció a la diversitat, la proximitat, la participació i la corresponsabilitat, així com la innovació i l'aprenentatge social.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), pel seu caràcter bàsic té afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997),

Ordeno:

.1 Aprovar les bases reguladores dels ajuts a projectes d'investigació i estudi en matèria de joventut a Catalunya, així com dels ajuts a la formació especialitzada per a joves investigadors en matèria de joventut a Catalunya, que es publiquen a l'annex 1 i l'annex 2, respectivament, d'aquesta Ordre.

.2 Publicar les bases reguladores indicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre PRE/275/2005, de 7 de juny, d'aprovació de les bases per a la concessió d'ajuts a projectes d'investigació i estudi en matèria de joventut a Catalunya, així com d'ajuts a la formació especialitzada per a joves investigadors en matèria de joventut a Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 13 de juliol de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de la Presidència

Annex 1

Ajuts a projectes d'investigació i estudi en matèria de joventut a Catalunya

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte dels ajuts que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció de projectes d'investigació i estudi en matèria de joventut a Catalunya.

1.2 Queden excloses de l'objecte d'aquestes bases les tesis doctorals i els ajuts pel material que pot ser objecte d'inventari.

.2 Període

Les actuacions objecte d'aquests ajuts s'han d'iniciar a partir de la concessió de l'ajut i han de tenir una durada màxima de deu mesos.

.3 Destinataris

Poden sol·licitar aquests ajuts les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que es dediquen a la investigació sobre la realitat juvenil i les polítiques de joventut des de la perspectiva de les ciències socials i que siguin autores de projectes d'investigació del tipus que es descriu a la base 1.

.4 Sol·licituds

4.1 Les sol·licituds per a cada ajut s'han de formalitzar mitjançant instància adreçada a la Secretaria General de Joventut del Departament de la Presidència, d'acord amb el model normalitzat, facilitades per la Secretaria General de Joventut, adjuntant la documentació complementària que es detalla en aquestes bases. Aquestes sol·licituds es podran presentar des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria fins el dia 29 de setembre d'aquest mateix any a la seu central d'aquesta Secretaria General (carrer Calàbria, 147, 08015 Barcelona), a les seves oficines al territori (c. Juli Garreta, 14, 17002 Girona, rbla. d'Aragó, 8, 25002 Lleida, Sant Francesc, 3, 1r, 43003 Tarragona, c. Montcada, 23, Palau Abària, 43500 Tortosa), o bé a qualsevol dels registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Els impresos de la sol·licitud normalitzats es poden obtenir a la seu de la Secretaria General de Joventut, a les oficines de la Secretaria General de Joventut al territori o a la pàgina web http://www.gencat.net/joventut.

4.2 La presentació de la sol·licitud significa la plena acceptació d'aquestes bases.

4.3 Els projectes presentats i no seleccionats es poden recollir en el període de tres mesos a partir de la resolució del procediment de sol·licitud de subvenció a la seu de la Secretaria General de Joventut, carrer Calàbria, 147, Barcelona.

.5 Documentació

5.1 Les sol·licituds de l'ajut han d'anar acompanyades de la documentació que s'indica tot seguit:

  1. En el cas de persones jurídiques, una còpia compulsada de la documentació que n'acrediti la constitució i la inscripció en el registre corresponent i el seu NIF. En cas de persones físiques, còpia compulsada del DNI (de l'equivalent per a les persones de la Unió Europea, o de la targeta de residència per a les persones d'altres països).

  2. En el cas de persones jurídiques, còpies compulsades dels documents que acreditin les facultats atorgades a la persona representant de l'entitat (nomenament, poders, etc.) i el seu DNI.

  3. Memòria explicativa del projecte d'investigació on consti la justificació, el marc teòric, els objectius, la metodologia, el pla de treball i el calendari. Aquesta memòria ha de tenir un màxim de quinze fulls.

  4. El pressupost del projecte d'investigació detallat per conceptes.

  5. Currículum de la persona investigadora o de les persones investigadores on consti la seva formació acadèmica i l'activitat professional.

  6. Descripció breu del projecte de recerca (un màxim de 500 paraules). Els projectes han de presentar totes les dades referents a persones desagregades per sexes i han d'emprar un llenguatge no androcèntric ni discriminatori amb l'objecte de garantir-ne la seva qualitat.

  7. En cas de persones físiques, cal presentar un informe de suport breu redactat per un centre de recerca o una institució d'investigació.

  8. Declaració on consti si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts per a la mateixa finalitat, i el volum d'aquest finançament. Si no se n'han demanat o obtingut, també cal declarar-ho. Aquesta declaració s'inclou al full de sol·licitud de l'ajut.

  9. Declaració responsable que en la seva persona no concorre cap de les prohibicions establertes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. El model es pot trobar a la web de la Secretaria General de Joventut. Aquesta declaració s'inclou al full de sol·licitud de l'ajut.

  10. Imprès de domiciliació bancària que es pot trobar a la web de la Secretaria General de Joventut.

  11. Declaració responsable de donar compliment d'aquells requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística que els siguin exigibles. Aquesta declaració s'inclou al full de sol·licitud de l'ajut.

  12. Declaració responsable, si és el cas, de donar compliment de l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, o el Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre l'aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva. Aquesta declaració s'inclou al full de sol·licitud de l'ajut.

    5.2 No cal presentar la documentació que ja s'hagi lliurat a la Secretaria General de Joventut o a qualsevol altre òrgan de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des que va passar, vàlidament, a mans de l'Administració i que no hagi experimentat cap modificació. En aquest supòsit, la persona sol·licitant ha d'especificar per escrit la data i l'òrgan on es van presentar els documents i el procediment a què corresponen. Aquest apartat no és d'aplicació quan es tracti de documents que s'hagin d'actualitzar periòdicament o quan hagin estat modificats després d'haver estat presentats a la Generalitat de Catalunya.

    .6 Avaluació i selecció

    6.1 L'òrgan instructor és el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR