DECRET 170/2002, d'11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET 170/2002, d'11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.

Mitjançant la Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, es regula la tinença d'aquests animals per poder garantir la seguretat dels ciutadans i les ciutadanes i la d'altres animals, amb la finalitat d'establir un marc jurídic a Catalunya en aquest àmbit.

Posteriorment, s'ha aprovat el Reial decret 287/2002, de 22 de març, que regula també aquesta matèria en els aspectes següents: determinar els animals potencialment perillosos pertanyents a la fauna domèstica de l'espècie canina; establir els requisits mínims necessaris per obtenir les llicències administratives que habiliten les persones que en són titulars per a la tinença d'animals potencialment perillosos, i fixar les mesures mínimes de seguretat exigibles per a la seva la tinença.

En el moment actual, a fi i efecte de dotar de seguretat jurídica al règim aplicable a Catalunya, de manera que particulars i administracions implicades tinguin un marc normatiu clar, escau dictar el present Decret.

Cal ressenyar que mitjançant la present norma s'amplien els mecanismes de control, no solament a les persones propietàries dels gossos, sinó també a les persones que els condueixin per espais públics.

Per tot això, a proposta del conseller del Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1 És objecte d'aquest Decret dictar normes relatives al règim jurídic de la tinença de gossos potencialment perillosos, per tal de possibilitar l'aplicació del Reial decret 287/2002, de 22 de març, pel qual es desplega la Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença d'animals potencialment perillosos.

1.2 Igualment, les normes d'aquest Decret afecten les persones que condueixen gossos potencialment perillosos per espais públics.

Article 2

Determinació dels gossos potencialment perillosos

2.1 Als efectes d'aquesta norma es consideren gossos potencialment perillosos, a més dels que preveu l'article 1 de la Llei 10/1999, de 30 de juliol, els que preveu l'article 2 del Reial decret 287/2002, de 22 de març.

2.2 Correspon als ajuntaments determinar la potencial perillositat dels gossos que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o altres animals. La potencial perillositat s'haurà de determinar en atenció a criteris objectius, bé d'ofici o després d'una notificació o denúncia, amb l'informe previ d'un/una veterinari/ria habilitat/ada per a aquesta tasca.

2.3 La Comissió prevista a l'article 7 determina els criteris d'habilitació dels veterinaris per portar a terme aquesta tasca. Aquests criteris s'aprovaran per ordre del conseller de Medi Ambient.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR