REIAL DECRET 404/2000, de 24 de març, sobre ampliació de mitjans personals, materials i pressupostaris traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 391/1998, de 13 de març, en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyReial Decret

404/2000, de 24 de març, sobre ampliació de mitjans personals, materials i pressupostaris traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 391/1998, de 13 de març, en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor.

L’article 150.2 de la Constitució preveu que l’Estat pot transferir a les comunitats autònomes, mitjançant una llei orgànica, facultats corresponents a matèries de titularitat estatal que per la seva pròpia naturalesa siguin susceptibles de transferència.

La Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, de transferència de competències executives en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, estableix, en l’article primer, la transferència de les competències d’execució de la legislació de l’Estat en aquesta matèria a la Comunitat Autònoma de Catalunya. Així mateix, en l’article tercer preveu que la Comissió Mixta de Transferències determinarà, en la forma reglamentàriament establerta, els mitjans personals, materials i pressupostaris que s’han de transferir a la Comunitat Autònoma per a l’exercici correcte d’aquestes competències.

Finalment, la disposició transitòria única estableix el calendari segons el qual les unitats de trànsit de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra assumiran l’exercici de les funcions de vigilància de trànsit en les vies interurbanes, que l’any 2000 correspon a les províncies de Barcelona i Tarragona.

Pel Reial decret 391/1998, de 13 de març, es va aprovar el traspàs de serveis i funcions de l’Administració de l’Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor.

És procedent efectuar ara, sobre les mateixes previsions normatives, l’ampliació de mitjans corresponents a les províncies de Barcelona i Tarragona.

La Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, per tal de procedir a l’ampliació de mitjans traspassats esmentada, va adoptar l’Acord oportú en la sessió del Ple del dia 14 de març de 2000, la virtualitat pràctica del qual exigeix que el Govern l’aprovi mitjançant un reial decret.

En virtut d’això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, a proposta del ministre d’Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la reunió del dia 24 de març de 2000,

Disposo:

Article 1

S’aprova l’Acord de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, sobre ampliació de mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor, i que es transcriu com a annex d’aquest Reial decret.

Article 2

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els béns, els drets i les obligacions, els mitjans personals i els crèdits pressupostaris corresponents, en els termes que resulten del mateix Acord i de les relacions annexes.

Article 3

Els traspassos a què es refereix aquest Reial decret tindran efectivitat a partir de la data assenyalada en l’Acord de la Comissió Mixta esmentada, sens perjudici que el Ministeri de l’Interior o altres òrgans competents produeixin, fins a l’entrada en vigor d’aquest Reial decret, si s’escau, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tenien en el moment de l’adopció de l’Acord, fins a la data d’entrada en vigor del dit Acord.

Article 4

Els crèdits pressupostaris, que es determinin de conformitat amb la relació número 3 de l’annex, han de ser donats de baixa en els conceptes pressupostaris corresponents i transferits pel Ministeri d’Economia i Hisenda als conceptes habilitats en la secció 32 dels pressupostos generals de l’Estat, destinats a finançar el cost dels serveis assumits per les comunitats autònomes, una vegada l’Oficina Pressupostària del Ministeri de l’Interior remeti al Departament esmentat els certificats de retenció de crèdit respectius, per donar compliment al que disposa la normativa vigent sobre pressupostos generals de l’Estat.

Disposició final única

Aquest Reial decret es publicarà simultàniament en el BOE i en el DOGC i tindrà vigència l’endemà de la seva publicació.

Madrid, 24 de març de 2000

Joan Carles R.

Ángel Acebes Paniagua

Ministre d’Administracions Públiques

Annex

La senyora Rosa Rodríguez Pascual i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en la sessió plenària de la Comissió Mixta, del dia 14 de març de 2000, es va adoptar un Acord sobre ampliació de mitjans personals, materials i pressupostaris traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 391/1998, de 13 de març, en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor, en els termes que s’indiquen a continuació:

A) Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en què s’empara el traspàs.

L’article 150.2 de la Constitució preveu que l’Estat pot transferir a les comunitats autònomes, mitjançant una llei orgànica, facultats corresponents a matèries de titularitat estatal que per la seva pròpia naturalesa siguin susceptibles de transferència.

La Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, de transferència de competències executives en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor a la Comunitat Autònoma de Catalunya, estableix en l’article primer la transferència de les competències d’execució de la legislació de l’Estat en aquesta matèria a la Comunitat Autònoma de Catalunya. Així mateix, en l’article tercer preveu que aquesta Comissió Mixta determinarà, en la forma reglamentàriament establerta, els mitjans personals, materials i pressupostaris que s’han de transferir a la Comunitat Autònoma per a l’exercici correcte d’aquestes competències.

B) Mitjans objecte d’ampliació.

Per a l’exercici de les competències que preveu la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, a les províncies de Barcelona i Tarragona, es traspassen a la Generalitat de Catalunya els mitjans personals, materials i pressupostaris en els termes que figuren en els apartats C), D), E) i F) següents.

C) Béns, drets i obligacions que es traspassen.

—1 Es traspassen a la Generalitat de Catalunya els béns immobles i els drets que es detallen en la relació adjunta número 1.

—2 En el termini d’un mes des de l’efectivitat d’aquest Acord s’han de signar les actes corresponents de lliurament i recepció d’immobles i de mobiliari, equip i material inventariable.

D) Personal que es traspassa.

—1 El personal adscrit als serveis que es traspassen s’especifica nominalment a la relació adjunta número 2. Aquest personal passarà a dependre de la Generalitat de Catalunya en els termes previstos legalment per l’Estatut d’autonomia i altres normes aplicables en cada cas i en les mateixes circumstàncies que s’especifiquen en els seus expedients de personal.

—2 La Subsecretaria del Ministeri de l’Interior ha de notificar als interessats el traspàs i la seva nova situació administrativa tan bon punt el Govern aprovi aquest Acord per reial decret.

Així mateix, s’ha de remetre als òrgans competents de la Generalitat de Catalunya una còpia certificada de tots els expedients d’aquest personal traspassat, com també dels certificats d’havers referits a les quantitats meritades durant l’any 2000.

E) Relació de llocs de treball vacants que es traspassen.

Els llocs de treball vacants que es traspassen figuren a la relació número 2.

F) Valoració de les càrregues financeres dels serveis traspassats.

—1 La valoració del cost efectiu que, en pessetes de 1996, correspon als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya s’eleva provisionalment a –478.203.082 pessetes.

—2 El finançament, en pessetes de 2000, que correspon al cost efectiu anual dels mitjans que es traspassen es detalla en la relació adjunta número 3.

—3 Es transfereix a la Generalitat de Catalunya per una sola vegada i sense integrar-se en el cost efectiu dels serveis traspassats, la quantitat de 2.208.920.991 pessetes.

G) Documentació i expedients dels serveis que es traspassen.

El lliurament de la documentació i els expedients dels serveis traspassats s’ha de fer en el termini de tres mesos des de l’entrada en vigor del Reial decret pel qual s’aprovi aquest Acord i s’ha de dur a efecte mitjançant l’acta oportuna de lliurament i recepció, autoritzada per les autoritats competents en cada cas.

Els expedients presentats al Ministeri de l’Interior abans de la data d’efectivitat d’aquest Acord s’han de resoldre d’acord amb el que disposen l’article 20 de la Llei 12/1983, de 14 d’octubre, del procés autonòmic, i l’article vuitè del Reial decret 1666/1980, de 31 de juliol, pel qual s’aproven les normes de traspàs de serveis de l’Estat a la Generalitat de Catalunya i funcionament de la Comissió Mixta.

H) Data d’efectivitat de l’ampliació.

L’ampliació de serveis i funcions, amb els seus mitjans, objecte d’aquest Acord, té efectivitat a partir del dia 1 de desembre de 2000.

No obstant la data d’efectivitat del traspàs, la Direcció General de Trànsit, amb càrrec al seu pressupost, continuarà fent per compte de la Generalitat de Catalunya la gestió relativa a les despeses de personal, corrents i d’inversió fins al 31 de desembre de 2000.

I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, 14 de març de 2000

Rosa Rodríguez Pascual i Jaume Vilalta i Vilella

Secretaris de la Comissió Mixta

Relació número 1

1.1 Relació d’immobles, helicòpters i vehicles de Barcelona adscrits als serveis que es traspassen.

1.1.1 Relació d’immobles

Identificació Direcció Superfície Titularitat Garatge ATGC Manresa Carretera de Cardona, 87 145 m2 lloguer Local ATGC Barberà del Vallès Penedès, s/n 147 m2 lloguer Destacament Granollers autopista A-7, sortida 13 460 m2 cessió d’ús 1.1.2 Relació d’helicòpters

ÉCUREUIL AS-350, matrícula EC-FOQ

ALOUETTE III, matrícula EC-EBI

1.1.3 Relació de vehicles

Quaranta-un vehicles equipats amb etilòmetres precisió 7110. Matrícules: de la B-2001-PM a la B-2012-PM; de la B-2014-PM a la B-2030-PM; de la B-8615-SY a la B-8622-SY i de la B-4797-VB a la B-4800-VB.

Deu vehicles equipats amb cinemòmetre: un Citroën BX, set Peugeot 306 i dos Citroën ZX.

Un vehicle seguretat viària, matrícula B-0001-MC.

Dos camions amb unitat mòbil del parc infantil de trànsit, matrícules: B-9816-WJ i B-4354-WL (cedit a l’Ajuntament de Granollers).

Sis ciclomotors Vespino Piaggio. De la C-1200-BBW a la 1205-BBW (cedits a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú).

1.2 Relació d’immobles i vehicles de Tarragona adscrits als serveis que es traspassen.

1.2.1 Relació d’immobles

Identificació Direcció Superfície Titularitat Destacament ATGC Tarragona av. de Roma, s/n 1.185 m2 propietat 1.2.2 Relació de vehicles

Set turismes amb etilòmetre de precisió 7110. Matrícules: B-2035-PM, B-2037-PM, B-2038-PM, T-6910-AP, T-6920-AP, T-6930-AP.

Tres turismes Peugeot 306 Break, amb cinemòmetre.

Un vehicle seguretat viària matrícula T- 1920-T.

Un camió amb unitat mòbil parc infantil de trànsit, matrícula T-0032-BD.

Relació número 2

(Vegeu relació al document PDF)

Relació número 3

Valoració del cost efectiu dels serveis que es traspassen.

Secció 16. Ministeri de l’Interior Organisme 101. Prefectura Central de Trànsit Programa 222B

Capítol I Article 12 388.058.290 Article 13 10.680.814 Article 15 29.579.041 Article 16 35.956.660 Total 464.274.805 Capítol II Article 20 1.467.841 Article 21 835.471.947 Article 22 690.319.039 Article 23 53.000.000 Total 1.580.258.827 Capítol VI Article 60 576.037.131 Article 62 239.194.632 Article 63 530.377.825 Article 64 161.290.412 Total 1.506.900.000 Cost total 3.551.433.632 Ingressos per sancions i taxes 4.192.799.606 Cost efectiu net –641.365.974 (00.080.024)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR