ORDRE PRE/351/2004, de 28 de setembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts en l'àmbit de l'educació física i l'esport, dins el marc dels plans de formació complementària, formació en la recerca i formació en la docència d'alumnes i postgraduats (codi Z33).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/351/2004, de 28 de setembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts en l'àmbit de l'educació física i l'esport, dins el marc dels plans de formació complementària, formació en la recerca i formació en la docència d'alumnes i postgraduats (codi Z33).

Els plans de formació complementària, formació en la recerca i formació en la docència de l'INEFC, centren els seus objectius en potenciar la formació complementària d'alumnes universitaris, postgraduats i alumnes de tercer cicle en la recerca i en la docència relacionades amb l'educació física i l'esport.

Ateses les competències que en matèria d'investigació preveu la Llei 11/1984 de 5 de març, de creació de l'organisme autònom Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya;

Atès el que disposa el Capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic
  1. Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió d'ajuts en l'àmbit de l'educació física i l'esport, dins el marc dels plans de formació complementària, formació en la recerca i formació en la docència d'alumnes i postgraduats, per a alumnes de llicenciatura de segon cicle, alumnes de tercer cicle i postgraduats, provinents dels centres de Barcelona i Lleida de l'INEFC i d'altres centres universitaris, que figuren en els annexes 1, 2, 3, 4, 5 i 6 d'aquesta Ordre (codi Z33).

  2. Les bases generals, aplicables a tots els ajuts regulats per aquesta Ordre, es preveuen en l'annex 1, i els annexes 2, 3, 4, 5 i 6 preveuen les bases específiques aplicables,respectivament, a les línies d'ajuts següents:

a) Ajuts per a la formació complementària en camps o àrees específiques relacionades amb l'educació física i l'esport.

b) Ajuts per a la participació en projectes institucionals d'investigació i recerca.

c) Ajuts per a la formació pràctica en treballs de laboratoris de recerca.

d) Ajuts per a la col·laboració en grups de recerca reconeguts.

e) Ajuts per a la formació en la docència.

Barcelona, 28 de setembre de 2004

Josep Bargalló Valls

Conseller en Cap

Annex 1

Bases generals

.1 Aquestes bases tenen per objecte regular els ajuts que concedeix l'INEFC, en el marc dels plans de formació complementària, a alumnes de llicenciatura de segon cicle, alumnes de tercer cicle i postgraduats, tant dels centres de Barcelona i Lleida de l'INEFC com provinents d'altres centres universitaris. Els ajuts previstos es regeixen per les bases generals contingudes en aquest annex i per les bases específiques que, per a cada tipus d'ajut, s'estableixen en els annexes següents.

.2 Condicions de les persones sol·licitants

Per poder sol·licitar els ajuts previstos en aquesta convocatòria, les persones sol·licitants han de complir les condicions generals següents:

a) Alumnes universitaris desegon cicle.

Estar matriculat com alumne oficial d'un segon cicle de llicenciatura universitària.

b) Postgraduats.

Estar en possessió del títol de diplomat, llicenciat, enginyer o arquitecte.

No poden optar als ajuts els alumnes o postgraduats que hagin estat beneficiaris d'un ajut de l'INEFC de la mateixa modalitat durant més de dos cursos acadèmics, amb l'excepció dels ajuts previstos a l'annex 3 amb el codi B1, en què els postgraduats beneficiaris podran obtenir la mateixa modalitat d'ajut durant quatre anys.

.3 Sol·licituds i documentació a presentar

Les sol·licituds es presentaran dins el termini i amb les condicions que estableixi cada convocatòria i hauran d'anar acompanyades de la documentació següent:

a) Fotocòpia del DNIi del NIF de la persona sol·licitant de l'ajut.

b) Quan s'actuï en nom d'altri, fotocòpia del DNI de la persona signant de la sol·licitud i documentació acreditativa de la representació amb què actua.

c) Currículum acadèmic i currículum professional en l'àmbit objecte de la convocatòria, segons model normalitzat que es facilitarà amb l'imprès de sol·licitud, acompanyat dels documents acreditatius dels mèrits aportats, ordenats d'acord amb el barem de valoració que s'estableix en aquestes bases.

d) Expedient acadèmic amb constància explícita de la mitjana ponderada o certificació acadèmica oficial amb especificació de les qualificacions.

e) Especificació de l'ajut al qual es vol accedir, i justificació de l'interès per dur a terme la formació complementària. En el cas dels ajuts de l'annex 4 corresponents al centre de Lleida, caldrà especificar el laboratori en què es vol realitzar la formació pràctica amb caràcter preferent i en el cas dels ajuts de l'annex 5, el grup de recerca de preferència.

f) En el cas dels ajuts de l'annex 6, es valorarà la documentació acreditativa d'estar matriculat com alumne universitari de tercer cicle, o bé declaració jurada conforme s'hi matricularà en el curs següent.

g) Documents acreditatius de la formació específica requerida, si és el cas.

No caldrà aportar els documents indicats en les lletres a) i b) en cas que la persona sol·licitant ja els hagi presentat anteriorment a l'Administració de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la seva presentació i no hagin experimentat cap modificació. En aquest supòsit, cal indicar clarament la data i l'òrgan o dependència en què van ser presentats i el procediment a què feien referència. Si l'INEFC, per causes alienes a la seva actuació, no pot aconseguir els documents, ha de requerir la persona sol·licitant perquè els aporti en el termini de deu dies naturals.

.4 Procediment i resolució

La concessió dels ajuts es fa per resolució del director del'INEFC, que s'ha de dictar en un termini de 30 dies a comptar des de la data de la proposta de resolució d'un tribunal avaluador, amb la composició que estableixen, respectivament, els annexos 2, 3, 4, 5 i 6, per a cada línia d'ajuts. Els tribunalspodran comptar amb les persones assessores que estimin convenient, amb veu però sense vot. Els tribunals es reuniran dins els 15 dies següents a la finalització del termini de presentació de sol·licituds i elevaran dins el mateix termini les propostes motivades de concessió dels ajuts al director de l'INEF de Catalunya, en base als criteris de valoració que es recullen en els annexos 2, 3, 4, 5 i 6 per a les diferents línies i modalitats d'ajuts. La proposta ha de contenir la relació nominal deles persones sol·licitants a qui es proposi atorgar els ajuts. En la proposta es pot preveure la designació d'aspirants suplents, que podran resultar beneficiaris dels ajuts en cas de renúncia o revocació d'un ajut dels concedits. Aquestes noves concessions es faran també per resolució del director de l'INEFC. El tribunal avaluador resoldrà sobre qualsevol altra incidència relacionada amb la convocatòria.

.5 Acceptació prèvia

L'eficàcia de cada ajut està condicionada a l'acceptació per escrit per part de la persona beneficiària, amb el compromís exprés de realització de les tasques formatives encomanades i de la memòria final, d'acord amb les bases específiques de cada ajut.

.6 Durada del període formatiu i percepcions econòmiques

Laformació pràctica es farà efectiva des de la data que indiqui la resolució de concessió de l'ajut fins a, com a màxim, el 15 d'octubre de l'any següent, i consistirà en la col·laboració de la persona beneficiària en les tasques que li siguin assignades per la persona que exerceix la seva tutela, d'acord amb els objectius pràctics de la formació previstos per a cada tipus d'ajut, sempre sota la dependència i seguiment de la persona que exerceix la tutela. La col·laboració formativa es durà a terme pel període que s'especifica per a cada modalitat d'ajut.

Les percepcions econòmiques que rebin les persones beneficiàries ho són en concepte d'ajut, sense que es puguin considerar en cap cas com a salari, ni el compromís de col·laboració formativa com a relació laboral.

.7 Publicitat

Cada centre de l'INEFC donarà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR