ORDRE TRE/600/2010, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, denominades Inicia: per la creació d'empreses).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/600/2010, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, denominades Inicia: per la creació d'empreses).

Entre els objectius prioritaris de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses cal destacar l'impuls, la promoció i el foment per a la creació d'empreses amb la finalitat de l'autoocupació a Catalunya, els quals són concurrents amb les polítiques europees d'ocupació.

En aquest context, la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, d'acord amb el principi de subsidiarietat, atès que el foment a la creació d'empreses té com a eix fonamental el suport a les estructures locals destinades a aquest fi, i atès que els ens locals són els principals protagonistes de la cohesió i del desenvolupament local, es proposa obrir unes línies de subvenció que contribueixin a reforçar els serveis públics locals de suport a la creació d'empreses i de foment de l'esperit emprenedor.

Així mateix, la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses també es proposa donar suport a les experiències destinades a respondre les necessitats de persones emprenedores que requereixin una atenció especialitzada, així com a accions que aportin innovació en l'àmbit de la creació d'empreses i el suport a les persones emprenedores.

Com a conseqüència de l'anàlisi i avaluació de les subvencions tramitades a través de l'anterior Ordre TRE/143/2010, de 5 de març (DOGC núm. 5588, de 16.3.2010) així com de l'experiència de la seva gestió, es considera necessari efectuar un reajustament i la introducció de millores mitjançant la seva derogació i la seva substitució per la publicació de la present Ordre.

El Pla operatiu del Fons Social Europeu 2007-2013 de Catalunya destaca que cal impulsar l'esperit empresarial, afavorir la creació i la consolidació d'empreses, i posar l'èmfasi en sectors emergents generadors d'ocupació.

Vist el cofinançament del Fons Social Europeu a les subvencions dels programes previstos en aquesta Ordre, i vist que se'ls aplica el Reglament (CE) 1081/2006 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) 1748/1999 (DOUE núm. L210/12, de 31.7.2006); el Reglament (CE) 1083/2006 del Consell, pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu i al Fons de Cohesió, i es deroga el Reglament (CE) 1260/1999 (DOUE núm. L210/25, de 31.7.2006); el Reglament (CE) núm. 1828/2006 de la Comissió, de 8 de desembre, pel qual es fixen normes de desplegament per al Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell (DOUE L 371/1, de 27.12.2006); i l'Ordre TIN/2965/2008, de 14 d'octubre, per la qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació de 2007-2013, modificada per l'Ordre TIN/788/2009, de 25 de març;

Atesos el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004); la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres (DOGC núm. 5038, de 31.12.2007), i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada; a proposta de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, i d'acord amb les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1 Aquesta Ordre té per objecte establir les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, i als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses.

2 Les entitats beneficiàries de les subvencions que estableix aquesta Ordre formaran part de la Xarxa Inicia per a la creació d'empreses, sota la tutela de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses.

3 Àmbit temporal: les actuacions que poden accedir als ajuts que preveu aquesta Ordre seran les actuacions realitzades en l'any natural de publicació de la convocatòria corresponent.

Article 2

Convocatòries

1 En funció de les disponibilitats pressupostàries, el/la conseller/a de Treball podrà dictar la resolució de convocatòria de les subvencions que preveu aquesta Ordre de bases reguladores. Aquesta resolució es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i indicarà la disposició on consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar l'import de les subvencions concedides i la quantia màxima destinada, així com les altres dades que exigeixi la normativa d'aplicació.

2 La convocatòria fixarà necessàriament la quantia total màxima destinada a les subvencions objecte de convocatòria i els crèdits pressupostaris als quals s'imputen.

3 Un cop emès l'informe de l'òrgan col·legiat previst a l'article 6.4 de d'aquesta Ordre, i abans d'emetre la proposta de resolució d'atorgament de la subvenció, es podran redistribuir els crèdits pressupostaris en el supòsit que s'hagi esgotat l'import màxim d'algunes de les partides pressupostàries, per atendre els possibles dèficits entre les diverses línies de subvenció.

Article 3

Tipus d'accions subvencionables

Per dur a terme accions de promoció i suport a la creació d'empreses s'estableixen les línies de subvencions següents:

1 Línia A: programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses (article 23 d'aquesta Ordre).

2 Línia B: projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (article 26 d'aquesta Ordre).

Article 4

Requisits de les entitats sol·licitants

1 Les entitats sol·licitants han de complir els requisits següents:

a L'entitat o agrupació d'entitats haurà de donar cobertura territorial mínima a 8.000 habitants, llevat que només es presenti una entitat a nivell comarcal.

b) En cas d'empreses públiques o privades amb 50 persones treballadores o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de persones treballadores amb discapacitat sobre el nombre total de persones treballadores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids (BOE núm. 103, de 30.4.1982), el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.2.2000).

c Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

d Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

e No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

f No haver estat sancionades per resolució ferma en els últims tres anys, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de persones amb discapacitat o molt greu en matèria de relacions laborals, o en els últims cinc anys en matèria de prevenció de riscos laborals, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

g Acreditar que disposen d'un sistema d'organització i de gestió de la prevenció, d'acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, el Reglament dels serveis de prevenció, aprovat pel Reial decret 39/1997, d'1 de gener, així com d'acord amb les modificacions posteriors introduïdes per la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la prevenció de riscos laborals.

h Complir els requisits específics que es determinen en aquesta Ordre.

i Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

j En el cas d'entitats sense ànim de lucre, estar legalment constituïdes i inscrites al registre corresponent.

k Les entitats hauran de disposar, com a mínim, d'un local que tingui un despatx per a l'atenció individual, una sala de reunions i uns serveis annexos necessaris per a l'activitat que sol·licitin dur a terme.

l Les entitats hauran de disposar, com a mínim, de dos assessors/ores especialitzats/ades per a tasques d'assessorament i d'orientació a les persones emprenedores amb una experiència mínima de tres anys. Excepcionalment, i a proposta motivada del/de la subdirector/a general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, l'experiència d'un/a d'ells es podrà substituir per l'acreditació d'una formació adequada per fer les tasques d'assessorament a les persones emprenedores.

m En cas que l'entitat sol·licitant sigui entitat pública, corporació local o entitat depenent o vinculada a una administració local, que doni cobertura a una població de menys de 20.000 habitants, i amb la proposta motivada del/de la subdirector/a general d'Economia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR