DECRET 218/1990, de 4 de setembre, de creació del Programa per a la formació i la recerca en l'àmbit de la salut pública i la institucionalització de la formació de postgrau en aquesta matèria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret de 25 de febrer de 1980, convalidat per la Llei 2/1981, de 22 d'abril, va crear l'Institut d'Estudis de la Salut com a organisme autònom adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social per tal de, entre d'altres activitats, portar a terme programes d'investigació i estudis sobre la salut, el reciclatge i el perfeccionament dels professionals de les ciències de la salut.

Atesa la importància que té la recerca per a les ciències de la salut es va crear, mitjançant l'Ordre de 2 de març de 1989, un Programa adscrit orgànicament a l'Institut esmentat, per tal de promoure i coordinar les tasques de recerca en aquesta matèria.

No obstant això, els objectius i els mètodes de les activitats de recerca i docència en el camp de la salut pública tenen unes característiques peculiars que fan aconsellable la creació de mesures específiques per a la promoció d'aquestes activitats concretes.

Així mateix, en els darrers anys s'ha fet palesa la necessitat d'impulsar les activitats de formació regular postgraduada per tal d'atendre degudament la demanda social dels professionals i les necessitats de les institucions sanitàries i docents en l'àmbit de la salut pública, i facilitar que aquesta formació es basi en la recerca aplicada a la solució dels problemes de la salut de la població.

Per tot això, i complementant les iniciatives promogudes mitjançant el Conveni de 22 de desembre de 1987 entre la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona, resulta convenient la constitució d'un nou Programa, adscrit igualment a l'Institut d'Estudis de la Salut, que tingui per objecte la formació i la recerca en l'àmbit de la salut pública i la institucionalització de la formació de postgrau en aquesta matèria.

Atès el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta dels consellers de Sanitat i Seguretat Social i d'Ensenyament, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Programa per a la formació i la recerca en l'àmbit de la salut pública i la institucionalització de la formació de postgrau en aquesta matèria, que s'adscriu a l'Institut d'Estudis de la Salut.

Article 2

El Programa té les finalitats següents:

  1. Promoure i donar suport a activitats de recerca aplicada i de docència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR