ORDRE GRI/430/2012, de 17 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a projectes de recerca en l'àmbit de la qualitat democràtica, i s'obre la convocatòria per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, correspon a aquest Departament, entre d’altres, la funció de coordinar la posada en marxa d’iniciatives per millorar la democràcia, la transparència i l’enfortiment de la societat civil, donar suport a les iniciatives socials per millorar la qualitat democràtica i promoure la formació, la innovació i la recerca en matèria de participació ciutadana i qualitat democràtica.

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l’objectiu d’executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d’altres activitats de foment de l’estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

Mitjançant el conveni de col·laboració formalitzat entre el Departament de Governació i Relacions Institucionals i l’AGAUR en data 11 de desembre de 2012 s’encarrega a l’AGAUR la gestió de la convocatòria per a la concessió d’ajuts a projectes de recerca en l’àmbit de la qualitat democràtica.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei esmentada, a proposta del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a projectes de recerca en l’àmbit de la qualitat democràtica, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria d’ajuts a projectes de recerca en l’àmbit de la qualitat democràtica per a l’any 2013.

Article 3

L’import màxim destinat a aquesta convocatòria és de seixanta mil euros (60.000 €), amb un import per ajut d’entre sis mil euros (6.000 €) i deu mil euros (10.000 €), amb càrrec a la posició pressupostària GO08D/440680000/1310/0000 del pressupost del Departament de Governació i Relacions Institucionals per a 2013.

L’atorgament dels ajuts resta condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Article 4

4.1 El termini de presentació de les sol·licituds és d’un mes a comptar de la publicació de la convocatòria al DOGC.

4.2 Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament (http://www.gencat.cat/agaur) i en format paper en el registre de l’AGAUR (passeig de Lluís Companys, 23, 08010 Barcelona), sens perjudici del que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.3 L’imprès normalitzat de sol·licitud ha d’estar a disposició de les persones interessades a les dependències de l’AGAUR (passeig de Lluís Companys, 23, 08010 Barcelona), en el web (http://www.gencat.cat/agaur), a les dependències de la Subdirecció General de Foment de la Qualitat Democràtica (avinguda de la Diagonal, 409, 4a planta, 08008 Barcelona), en el web del Departament de Governació i Relacions Institucionals (http://www.gencat.cat/governacio/qualitatdemocratica) i a l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt).

4.4 Les persones sol·licitants poden disposar de la matriu de dades de l’Enquesta de participació i política 2011. La petició es pot fer mitjançant l’imprès normalitzat de sol·licitud de l’ajut.

Article 5

5.1 La resolució de la convocatòria correspon al/a la conseller/a de Governació i Relacions Institucionals, a proposta de la persona titular de la Subdirecció General de Foment de la Qualitat Democràtica o, si escau, l’òrgan que la substitueixi, d’acord amb l’acta de la Comissió de Selecció.

5.2 El termini màxim per resoldre és de sis mesos a comptar de la data de finalització del termini per presentar les sol·licituds. Un cop transcorregut aquest termini sense resolució expressa, les sol·licituds s’entenen desestimades.

5.3 L’AGAUR ha de notificar individualment la resolució de la convocatòria a les entitats interessades d’acord amb els articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

A efectes informatius, les entitats interessades poden consultar el resultat de la resolució en els webs de l’AGAUR i del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

5.4 Contra la resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant el/la conseller/a de Governació i Relacions Institucionals, en el termini d’un mes des de la notificació, d’acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos des de la notificació, en els termes de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

5.5 D’acord amb l’article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la resolució de concessió es publicarà en el DOGC.

Article 6

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la publicació en el DOGC.

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant el/la conseller/a de Governació i Relacions Institucionals en el termini d’un mes a comptar de la publicació al DOGC.

Barcelona, 17 de desembre de 2012

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació

i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores dels ajuts a projectes de recerca en l’àmbit de la qualitat democràtica.

—1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular els ajuts a projectes de recerca originals i inèdits en matèria de qualitat democràtica, que permetin obtenir resultats científics i propostes d’intervenció aplicables en aquest àmbit.

—2 Persones destinatàries

2.1 Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les universitats que formen part del sistema universitari català i les entitats públiques o privades de Catalunya sense finalitat de lucre que tinguin la recerca com a una de les seves activitats principals.

2.2 En la sol·licitud s’ha de determinar la persona responsable de l’execució del projecte.

L’execució del projecte correspon a un equip de recerca adscrit a l’entitat beneficiària.

2.3 Els equips de recerca han d’estar constituïts per:

  1. Un mínim de sis persones investigadores amb tres doctors/ores, de les quals, com a mínim dues, han de tenir dedicació completa i estar vinculades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR