DECRET 241/1991, de 28 d'octubre, pel qual es regula l'establiment de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental i es determinen les normes que han de regir el concurs per a l'atorgament de la concessió per a la seva construcció i explotació.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Les centrals integrades de mercaderies constitueixen un equipament dotat d'una gran superfície connectada amb les infrastructures de transport, en què concorren les empreses de serveis relacionades amb el transport de mercaderies i la logística en general.

Amb l'establiment d'aquestes es pretén assolir un doble objectiu, d'una banda possibilitar la modernització del sector del transport de mercaderies, traslladant les instal·lacions d'aquestes empreses a llocs ben connectats amb la xarxa de carreteres i propers als centres de producció i consum, i dotant aquestes instal·lacions dels mitjans necessaris per al tractament logístic de les mercaderies. I de l'altra, descongestionar els nuclis urbans evitant la circulació de vehicles pesants i l'activitat de manipulació de les mercaderies.

La Generalitat de Catalunya, conscient de la necessitat de la implantació d'aquest tipus d'infrastructura específica del transport de mercaderies per carretera per assolir els objectius exposats, ha desenvolupat una política de promoció per a l'establiment de centrals integrades de mercaderies a Catalunya, en què es considera situar-ne dues a les comarques del Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

En aquesta línia d'actuació, un cop analitzada prèviament la seva viabilitat tècnica, econòmica i financera, i amb la iniciativa de l'entitat CIM Barcelona-Vallès, SA, la Direcció General de Transports ha elaborat l'avantprojecte de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental, que es construirà en els terrenys de l'Institut Català del Sòl ubicats al polígon de les Minetes de Santa Perpètua de Mogoda.

Elaborats aquests estudis previs, és procedent dur a terme les actuacions necessàries per tal de possibilitar l'establiment efectiu de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental, determinant la fórmula jurídica més adient que garanteixi el desenvolupament correcte del projecte, tant en la seva fase constructiva com, posteriorment, pel que fa a l'explotació de la Central.

A proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El present Decret té per objecte regular l'establiment de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental i determinar les normes que han de regir el concurs per a l'atorgament de la seva concessió de construcció i explotació.

Article 2

2.1 La Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental s'ubicarà al terme municipal de Santa Perpètua de Mogoda, i s'haurà d'ajustar a l'avantprojecte elaborat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i al planejament urbanístic. 2.2 La Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental, amb una superfície de 39,8 ha, de la qual, si més no, 6 ha s'han de dedicar als serveis comuns, haurà de reunir els requisits i els serveis següents:

  1. La vialitat prevista al planejament urbanístic per a aquest sector.

  2. Àrea d'aparcament i estació de servei.

  3. Àrea de serveis: locals comercials, ITV, tallers de reparació i neteja de vehicles, etc.

  4. Àrea d'acolliment: restaurant, hotel i centre d'informació sobre el mercat de nòlits.

  5. Naus destinades a la consolidació i al fraccionament de càrregues amb els patis de maniobra corresponents.

  6. Naus destinades a l'emmagatzematge privat i duaner amb els patis de maniobra corresponents.

Article 3

3.1 La Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental serà objecte de concessió administrativa per a la seva construcció i explotació. 3.2 La concessió de construcció i explotació de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental tindrà una durada màxima fins a 40 anys.

Article 4

4.1 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques convocarà un concurs públic per presentar sol·licituds per a l'adjudicació de la concessió administrativa de construcció i explotació de la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental, d'acord amb el plec de bases que s'aprova com a annex al present Decret. 4.2 Les naus existents a la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental hauran de ser posades a disposició dels usuaris transportistes per part de la societat concessionària. 4.3 Per tal d'assolir el trasllat a la Central Integrada de Mercaderies del Vallès Occidental de les activitats de transports situades al barri del Poblenou de Barcelona, es reserva preferentment un 60% de la superfície destinada a les naus de la Central Integrada de Mercaderies per a aquesta finalitat. La societat CIM Barcelona-Vallès, SA, que agrupa els transportistes que han manifestat interès a traslladar-se a la Central Integrada de Mercaderies, informarà la Comissió de seguiment de les circumstàncies que concorrin en els seus socis que prevegin el trasllat a la CIM en exercici del dret preferent d'adquisició esmentat a l'apartat anterior. Per a l'exercici d'aquest dret han de formalitzar un compromís de compra amb la societat concessionària, d'acord amb les condicions que s'estableixin, i en un termini no superior als sis mesos des del moment de l'atorgament de la concessió, d'acord amb el que estableix el plec de condicions del concurs. Exhaurit el termini esmentat, el concessionari podrà disposar, en els termes que autoritzi l'Administració concedent, de la superficie destinada a naus que no hagi estat adjudicada en virtut d'aquesta reserva.

Article 5

5.1 Podran presentar sol·licituds les empreses que reuneixin les condicions que estableixen les bases del concurs. 5.2 Les empreses concursants hauran d'acreditar la consignació prèvia d'una fiança provisional equivalent al 2% del pressupost de la inversió mínima requerida, que ascendeix a 18.000 milions de pessetes, constituïda en metàl·lic o amb títols de deute públic, a la Caixa General de Dipòsits de la Generalitat de Catalunya. També s'admetrà, als esmentats efectes, el fiançament mitjançant un aval bancari o una altra garantia suficient en dret. 5.3 La fiança serà retornada als concursants immediatament després de l'adjudicació de la concessió, amb excepció de l'adjudicatari, que en el termini de 15 dies a partir de la data de publicació de la resolució del concurs haurà d'elevar-la al 6% del total de la inversió que es compromet a realitzar en l'oferta. En cas que no es formalitzi la fiança, restarà sense efecte l'adjudicació de la concessió. 5.4 La fiança a què es refereix l'apartat anterior es mantindrà fins al moment en què estigui executada la totalitat de la primera fase de la Central Integrada de Mercaderies, prevista a la clàusula 7.3 del plec de bases. 5.5 Un cop finalitzada la primera fase de la construcció de la Central Integrada de Mercaderies, la fiança es podrà reduir al 4% del total de la inversió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR