DECRET 187/2005, de 6 de setembre, de modificació del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

187/2005, de 6 de setembre, de modificació del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

L'excepcional escassetat de precipitacions esdevinguda en el primer semestre del 2005 i els consegüents problemes per garantir a mitjà i curt termini la satisfacció de les demandes d'aigua per als diferents usos, especialment per a l'abastament, ha motivat que el Govern, fent ús de l'habilitació continguda en l'article 31.2.c) del Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, hagi aprovat el Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

En l'esmentat Decret 93/2005 s'estableixen tota una sèrie de mesures adreçades a assolir una utilització encara més eficient de l'aigua mitjançant l'estalvi i a garantir l'abastament domiciliari, ús declarat prioritari per la legislació bàsica en matèria d'aigües.

En l'aplicació d'aquest Decret, s'ha constatat la necessitat de dotar a algun dels seus preceptes d'una major precisió tècnica i flexibilitat. Per aquest motiu, el present Decret modifica la redacció de l'article 14.2 del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics, en el sentit d'establir que la utilització dels recursos hídrics per a usos hidroelèctrics garanteixi la continuïtat fluvial i les captacions d'abastament.

Per tal de completar aquesta nova redacció del segon apartat de l'article 14 del Decret 93/2005, també s'ha afegit una nova definició de caràcter tècnic en l'article 2 de l'esmentat Decret, relativa al concepte de continuïtat fluvial, que contribueix a facilitar la interpretació i aplicació de les mesures contingudes en aquell article.

Així mateix, atès que, per motius climàtics, s'ha produït una situació de desequilibri pel que fa als volums embassats a la conca del Llobregat en relació amb els volums embassats a la conca del Ter, s'ha considerat necessari modificar l'article 19 per tal de permetre l'adopció de mesures de gestió específiques destinades a la intensificació de l'estalvi, correcció de la situació de desequilibri i protecció dels abastaments urbans a cadascuna de les conques que integren el sistema Ter-Llobregat.

En darrer terme, s'emfatitza el caràcter orientatiu dels valors dels paràmetres de qualitat que estableix l'annex 6 del mateix Decret 93/2005, en relació amb els usos de les aigües regenerades, corresponent a l'autoritat sanitària la seva modulació mitjançant l'emissió d'informes vinculants, garantint que no es produeix cap risc per a la salut humana. En el cas del reg agrícola, també es tindran en compte les condicions que estableixi el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Per tant, a proposta dels consellers de Medi Ambient i Habitatge, de Salut i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, d'acord amb l'informe favorable del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

El present Decret té per objecte modificar determinats preceptes del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics.

Article 2

Modificació de l'article 2 del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics

S'afegeix una nova lletra h) a l'article 2 del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics, amb la següent redacció:

h) Continuïtat fluvial: en els trams afectats per aprofitaments hidràulics és el manteniment d'un cabal circulant instantani mínim en els termes de l'annex 11 d'aquest Decret.

Article 3

Modificació de l'article 13 del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics

Es modifica l'apartat 6 de l'article 13 del Decret 93/2005, de 17 de maig, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics, que queda redactat de la següent manera:

13.6 Les administracions locals vetllaran per l'operativitat dels dipòsits i les boques d'extinció d'incendis i, en la mesura del possible, caldrà substituir l'aigua apta per al consum humà destinada a proveir els hidrants d'extinció d'incendis per aigua regenerada que compleixi les condicions establertes amb caràcter orientatiu a l'annex 6 d'aquest Decret.

Article 4

Modificació de l'article 14 del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR