DECRET 63/1988, de 28 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 31/1989 i 187/1994.

Els boscos i terrenys forestals, que cobreixen el 56% de la superfície de Catalunya, constitueixen una riquesa nacional d'extraordinària importància pel que fa a la flora i la fauna, a la producció de primeres matèries, a la protecció dels ecosistemes i a la contribució al lleure. La incidència de les masses arbrades sobre el clima, la hidrologia, la protecció del sòl, la contaminació atmosfèrica i el paisatge fa que la seva conservació sigui fonamental.

Els incendis forestals, que cada any afecten els boscos de les nostres contrades, atempten directament contra aquesta riquesa insubstituïble.

Fins a la data s'han promulgat diverses disposicions que establien una sèrie de mesures de prevenció d'incendis forestals, normativa que ara es considera convenient recollir en una única disposició, alhora que es modifiquen algunes mesures i es declaren noves zones d'alt risc d'incendis forestals.

Ateses la Llei 81/1968, de 5 de desembre, sobre incendis forestals, i el seu Reglament, aprovat pel Decret 3769/1972, de 23 de desembre;

A proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol 1 Àmbit d'aplicació

Article 1

Les prohibicions i normes contingudes en aquest Decret seran d'aplicació a tots els terrenys forestals de Catalunya, siguin o no poblats d'espècies arbòries, i la franja de 400 metres que els envolta.

Capítol 2 Normes d'aplicació general durant el període comprès entre el 15 d'abril i el 15 d'octubre

Article 2

Queda prohibit en aquest període, als terrenys indicats en l'article anterior:

  1. Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat i sigui quina sigui la seva finalitat. Per aquest motiu, entre altres, no es podrà: Cremar rostolls, pastures, marges i restes d'aprofitaments forestals. Fer focs d'esbarjo (queda exclosa de la prohibició la utilització de fogons de gas).

  2. Llençar objectes encesos.

  3. Abocar escombraries i restes industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

  4. Llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc.

Article 3

3.1 No obstant el que disposa l'article 2, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca podrà concedir autoritzacions per encendre foc en casos excepcionals. 3.2 Per obtenir l'autorització a què fa referència l'apartat 3.1 caldrà seguir la tramitació següent:

  1. Les persones que hagin de fer foc presentaran la seva sol·licitud, amb indicació del motiu i del lloc on s'ha de fer, a l'ajuntament del terme municipal al qual afecti.

  2. L'ajuntament, a la vista de les diferents sol·licituds que li siguin presentades, adreçarà a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca una petició conjunta i proposarà un dia per efectuar tots els focs que s'hagin de realitzar en el seu terme municipal.

  3. L'oficina comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca donarà, si s'escau, la corresponent autorització, en la qual establirà el dia en què s'ha de realitzar la crema i les mesures que s'han d'observar per tal d'evitar el perill d'incendi.

  4. Transcorregut un mes de la presentació de la sol·licitud, sense que l'autorització hagi estat atorgada, aquesta s'entendrà desestimada.

Article 4

Les urbanitzacions situades en zones forestals hauran de mantenir nets de vegetació els vials, les zones d'accés, les cunetes i totes les parcel·les perimetrals.

Article 5

Els titulars de línies aèries de conducció elèctrica hauran de mantenir netes de vegetació les zones de projecció dels conductors, d'acord amb el que estableix la normativa vigent sobre aquesta matèria.

Article 6

Les entitats propietàries o concessionàries de carreteres i altres vies públiques hauran de mantenir netes de vegetació les zones de servitud.

Article 7

7.1 Els titulars de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR