DECRET 31/1989, de 24 de febrer, de modificació del Decret 63/1988, de 28 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

Amb l'experiència adquirida quant a incendis forestals, s'han detectat diverses causes que freqüentment en són l'origen, entre les quals destaquen les degudes a treballs culturals, agrícoles i forestals.

No obstant això, i donat que excepcionalment és necessari dur a terme els treballs abans esmentats, cal regular la forma d'autoritzar-los i recollir la possibilitat de concedir autoritzacions col·lectives a nivell municipal, amb la finalitat d'augmentar les mesures de seguretat que evitin el perill d'incendi forestal.

D'altra banda, donades les especials condicions meteorològiques que s'estan produint, és necessari establir unes mesures extraordinàries per a la prevenció dels incendis forestals.

Atès el que s'ha exposat, és convenient modificar els articles 2 i 3 del Decret 63/1988, de 28 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals, i avançar l'aplicació de les mesures de prevenció establertes al capítol 2 de l'esmentat Decret.

A proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es modifiquen els articles 2 i 3 del Decret 63/1988, de 28 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals, que queden redactats de la manera següent: "Article 2. Queda prohibit en aquest període, als terrenys indicats en l'article anterior: "

  1. Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat i sigui quina sigui la seva finalitat. Per aquest motiu, entre altres, no es podrà: "Cremar rostolls, pastures, marges i restes d'aprofitaments forestals. "Fer focs d'esbarjo (queda exclosa de la prohibició la utilització de fogons de gas). "

  2. Llençar objectes encesos. "

  3. Abocar escombraries i restes industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc. "

  4. Llançar coets, globus o altres artefactes que continguin foc. "Article 3 "3.1 No obstant el que disposa l'article 2, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca podrà concedir autoritzacions per encendre foc en casos excepcionals. "3.2 Per obtenir l'autorització a què fa referència l'apartat 3.1 caldrà seguir la tramitació següent: "

  5. Les persones que hagin de fer foc presentaran la seva sol·licitud, amb indicació del motiu i del lloc on s'ha de fer, a l'ajuntament del terme municipal al qual afecti. "

  6. L'ajuntament, a la vista de les diferents sol·licituds que li siguin presentades, adreçarà a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR