DECRET 47/2006, de 28 de març, sobre la selecció i el nomenament de personal interí dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial de l'Administració de justícia a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

47/2006, de 28 de marÁ, sobre la selecciÛ i el nomenament de personal interÌ dels cossos de metges forenses, de gestiÛ processal i administrativa, de tramitaciÛ processal i administrativa i d'auxili judicial de l'AdministraciÛ de justÌcia a Catalunya.

L'article 475 de la Llei org‡nica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial, en la redacciÛ introduÔda per la Llei org‡nica 19/2003, de 23 de desembre, fa una nova definiciÛ dels cossos de personal funcionari al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia, que classifica en cossos generals i cossos especials.

D'acord amb aquesta nova definiciÛ, la disposiciÛ addicional 4 de l'esmentada Llei org‡nica 19/2003, de 23 de desembre, estableix la integraciÛ en els nous cossos de funcionaris del personal funcionari de carrera pertanyent als cossos d'oficials, auxiliars i agents que tinguin, en la data d'entrada en vigor d'aquesta Llei, la titulaciÛ exigida per accedir als cossos de gestiÛ processal i administrativa, de tramitaciÛ processal i administrativa i d'auxili judicial, respectivament.

D'altra banda, l'article 489 de la Llei org‡nica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial, tambÈ en la redacciÛ que en fa la Llei org‡nica 19/2003, de 23 de desembre, disposa que els Úrgans competents de les comunitats autÚnomes que han rebut els traspassos de mitjans personals per al funcionament de l'AdministraciÛ de justÌcia, com Ès el cas de Catalunya, traspassos que es van fer mitjanÁant el Reial decret 441/1996, d'1 de marÁ, poden nomenar funcionaris interins per necessitats del servei, quan no sigui possible, amb la urgËncia que demanen les circumst‡ncies, la prestaciÛ del servei per funcionaris de carrera, d'acord amb els criteris objectius que es fixin mitjanÁant una disposiciÛ de la comunitat autÚnoma.

El mateix precepte afegeix que el personal funcionari interÌ ha de complir els requisits i titulaciÛ necessaris per ingressar al cos.

La disposiciÛ transitÚria 13 de la Llei org‡nica 19/2003, de 23 de desembre, tanmateix, regula un rËgim transitori del personal funcionari interÌ i preveu que, per tal de garantir que les necessitats del servei de la justÌcia quedin suficientment garantides, les administracions competents, en el termini de divuit mesos a partir de l'entrada en vigor de la Llei, han de procedir a dictar una nova normativa del personal funcionari interÌ de conformitat amb les previsions contingudes a la Llei org‡nica del poder judicial, aixÌ com a regularitzar dins del seu ‡mbit competencial la situaciÛ del personal funcionari interÌ que estigui ocupant efectivament un lloc de treball en virtut d'un nomenament expedit amb aquest efecte, i tambÈ la de les persones que estiguin en situaciÛ d'expectativa de nomenament.

Feta la regularitzaciÛ de la situaciÛ del personal funcionari interÌ al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia a Catalunya per la ResoluciÛ JUS/835/2004, de 29 de marÁ (DOCG n˙m. 4104, de 2.4.2004), escau ara de dictar una nova normativa del personal funcionari interÌ, d'acord amb el mandat de la disposiciÛ transitÚria 13 de la Llei org‡nica 19/2003, de 23 de desembre, i de conformitat amb les noves previsions contingudes a la Llei org‡nica del poder judicial, i amb el nou model d'oficina judicial que aquesta dissenya.

Aprofitant l'experiËncia assolida en borses de personal interÌ anteriors, i prenent com a objectiu principal en la selecciÛ del personal que ha d'integrar les borses la seva formaciÛ, tant teÚrica com pr‡ctica, i que els seus coneixements s'adeq¸in tant com sigui possible a les tasques de cada cos, s'introdueixen criteris considerats fonamentals, com ara la possibilitat que les borses s'organitzin per jurisdiccions.

Tot plegat amb la finalitat de garantir una selecciÛ ‡gil i eficaÁ del personal interÌ de l'AdministraciÛ de justÌcia a Catalunya, i que doni resposta a les especials necessitats dels Úrgans i serveis radicats a la comunitat autÚnoma.

Al seu torn, la modificaciÛ de la Llei org‡nica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial, feta per la Llei org‡nica 19/2003, de 23 de desembre, dissenya un nou model d'oficina judicial, l'element organitzatiu b‡sic del qual Ès la unitat, i en quË es distingeixen dos tipus d'unitats, tenint en compte les seves funcions: les unitats de suport directe al jutge i els serveis comuns processals. AixÚ, unit a l'existËncia de les unitats administratives que, sense estar integrades en l'oficina judicial, es poden establir en els respectius ‡mbits territorials, tambÈ obliguen a replantejar-se els llocs de treball que pot exercir el personal al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia.

Per tot aixÚ, amb la negociaciÛ prËvia amb les organitzacions sindicals amb representaciÛ a la mesa de negociaciÛ de personal al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia destinat a Catalunya, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de JustÌcia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret Ès regular la selecciÛ i el nomenament del personal interÌ dels cossos de metges forenses, de gestiÛ processal i administrativa, de tramitaciÛ processal i administrativa i d'auxili judicial, per a la provisiÛ, amb car‡cter temporal i per necessitats del servei, de places vacants, o que provisionalment no puguin ser ocupades pels seus titulars, a les oficines judicials, unitats administratives, Institut de Medicina Legal de Catalunya, fiscalies i altres serveis de l'AdministraciÛ de justÌcia a Catalunya, com tambÈ per ocupar les places de reforÁ que correspongui.

Article 2

Borses de personal interÌ

2.1††Amb la finalitat de poder procedir amb celeritat i efic‡cia a nomenar personal interÌ al servei de l'AdministraciÛ de justÌcia a Catalunya, s'han de constituir les borses de personal interÌ seg¸ents:

a)†Metges forenses.

b)†GestiÛ processal i administrativa.

c)†TramitaciÛ processal i administrativa.

d)†Auxili judicial.

2.2††MitjanÁant una ordre del conseller o consellera de JustÌcia es pot establir que les borses de personal interÌ dels cossos de gestiÛ processal i administrativa i de tramitaciÛ processal i administrativa s'organitzin per jurisdiccions.

2.3††AixÌ mateix, mitjanÁant una ordre del conseller o consellera de JustÌcia es fixaran els ‡mbits territorials en quË s'organitzen les borses de personal interÌ.

2.4††La vigËncia de les borses de personal interÌ Ès anual i se'n pot acordar la prÚrroga i, si s'escau, la reordenaciÛ.

2.5††Un cop constituÔdes les borses de personal interÌ i, si escau, un cop reordenades les borses, la DirecciÛ General de Relacions amb l'AdministraciÛ de JustÌcia elaborar‡ les llistes de funcionament i les de reserva de cada borsa, d'acord amb el que estableix l'article 8.

Article 3

ConvocatÚria de les borses de personal interÌ

3.1††El director o la directora general de Relacions amb l'AdministraciÛ de JustÌcia, mitjanÁant una resoluciÛ que s'ha de publicar al DOGC, convocar‡ el procÈs per constituir les borses de personal interÌ previstes a l'article 2.

3.2††La resoluciÛ de convocatÚria tambÈ s'ha d'exposar a la seu central del Departament de JustÌcia, als serveis territorials i a les gerËncies territorials del Departament de JustÌcia i a la p‡gina web del Departament de JustÌcia http://www.gencat.net/justicia.

3.3††En cada borsa de personal interÌ s'ha de reservar un 5% del total que han de composar les respectives llistes, perquË s'hi integrin persones discapacitades que tinguin la condiciÛ legal de disminuÔdes.

Article 4

Requisits de participaciÛ a la convocatÚria

4.1††Per tal de ser admeses a la convocatÚria per constituir les borses de personal interÌ, les persones interessades a participar-hi han de complir els requisits que s'estableixen en els apartats seg¸ents el darrer dia del termini de presentaciÛ de les sol∑licituds de participaciÛ. Aquests requisits s'han de continuar complint en el moment de la presa de possessiÛ com a interÌ o interina.

Els requisits s'han d'acreditar documentalment d'acord amb el que estableixi la convocatÚria.

4.2††Requisits generals.

a)†Per a les persones aspirants als cossos de metges forenses, de gestiÛ processal i administrativa i de tramitaciÛ processal i administrativa, tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la UniÛ Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la UniÛ Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulaciÛ de treballadors.

TambÈ poden participar a la convocatÚria el cÚnjuge, els descendents propis i els descendents del cÚnjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la UniÛ Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la UniÛ Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulaciÛ de treballadors, sigui quina sigui la nacionalitat, sempre que els cÚnjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat, perÚ visquin a c‡rrec dels progenitors.

Per a les persones aspirants al cos d'auxili judicial, tenir la nacionalitat espanyola.

b)†Tenir el tÌtol previst a l'article 4.3 per a cada cos. En el supÚsit de titulacions obtingudes a l'estranger, s'ha d'estar en possessiÛ de la documentaciÛ que n'acredita l'homologaciÛ.

c)†Ser major d'edat i no haver arribat a l'edat de jubilaciÛ forÁosa en el transcurs de l'any a partir de la data en quË finalitza el termini de presentaciÛ de sol∑licituds de la convocatÚria del procÈs de constituciÛ de les borses de personal interÌ.

d)†No estar inhabilitat per exercir les funcions p˙bliques.

e)†No haver estat separat mitjanÁant expedient disciplinari del servei de l'AdministraciÛ de justÌcia o de qualsevol AdministraciÛ p˙blica, ni suspËs per exercir les funcions p˙bliques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR