ORDRE JUS/192/2006, de 12 d'abril, de desenvolupament del Decret 47/2006, de 28 de març, sobre la selecció i el nomenament de personal interí dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial de l'Administració de justícia a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/192/2006, de 12 d'abril, de desenvolupament del Decret 47/2006, de 28 de març, sobre la selecció i el nomenament de personal interí dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial de l'Administració de justícia a Catalunya.

Mitjançant el Decret 47/2006, de 28 de març, es regula la selecció i el nomenament de personal interí dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial de l'Administració de justícia a Catalunya.

La nova normativa de funcionaris interins, dictada en aplicació de la disposició transitòria 13 de la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, de modificació de la Llei orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial, adequa la selecció i el nomenament del personal interí de l'Administració de justícia a Catalunya a les noves previsions de la Llei orgànica del poder judicial i, singularment, a la nova definició que en fa dels cossos de funcionaris al servei de l'Administració de justícia i al nou model d'Oficina judicial que aquesta dissenya.

És necessari ara desplegar la norma reglamentària per tal d'adaptar-la al nou marc que resulta de la Llei orgànica 19/2003.

Per tot això, d'acord amb el que estableix l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, i amb la negociació prèvia amb les organitzacions sindicals amb representació a la Mesa de negociació de personal al servei de l'Administració de justícia destinat a Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre és d'aplicació al procediment per a la selecció, el nomenament i el cessament del personal interí dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial al servei de l'Administració de justícia a Catalunya, d'acord amb el que estableix el Decret 47/2006, de 28 de març.

Podrà nomenar-se personal interí per a la provisió, amb caràcter temporal i per necessitats del servei, de places vacants o que provisionalment no puguin ser ocupades pels seus titulars a les oficines judicials, a les unitats administratives, a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya, a les fiscalies i a d'altres serveis de l'Administració de justícia a Catalunya, com també per ocupar les places de reforç que correspongui.

Article 2

Borses de personal interí

2.1 Amb la finalitat de procedir amb celeritat i eficàcia al nomenament de personal interí al servei de l'Administració de justícia a Catalunya, s'han de constituir les borses de personal interí dels cossos de metges forenses, de gestió processal i administrativa, de tramitació processal i administrativa i d'auxili judicial que preveu l'article 2.1 del Decret 47/2006, de 28 de març.

2.2 D'acord amb el que estableix l'article 2.2 del Decret 47/2006, de 28 de març, les borses de personal interí dels cossos de gestió processal i administrativa i de tramitació processal i administrativa es poden organitzar per jurisdiccions, civil i penal, d'acord amb el que estableixi la convocatòria.

Les borses de personal interí dels cossos de metges forenses i d'auxili judicial no s'organitzen per jurisdiccions, sinó que seran úniques per a cada cos.

2.3 Les borses de personal interí s'organitzen pels àmbits territorials corresponents a les audiències provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i, dins d'aquests àmbits, la convocatòria pot preveure establir borses separades i agrupar-les per un o més partits judicials.

2.4 La vigència de les borses de personal interí és anual i, en finalitzar la seva vigència, el director o la directora general de Relacions amb l'Administració de Justícia podrà acordar-ne la pròrroga i, si s'escau, la reordenació.

La reordenació podrà fer-se en funció del temps de serveis efectivament prestats al mateix cos i/o la superació de proves selectives d'ingrés en el cos respectiu que s'hagin convocat durant la seva vigència. Als efectes de la reordenació, el temps de serveis efectivament prestats al mateix cos i la superació de les proves selectives es valoraran d'acord amb el que prevegi la convocatòria de constitució de les borses de personal interí.

Amb caràcter previ a la pròrroga i, si escau, a la reordenació de les borses, la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia pot obrir una convocatòria específica per tal que puguin integrar-s'hi les persones que hagin superat les proves selectives d'ingrés en el cos respectiu convocades amb posterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació en la convocatòria de constitució de les borses o, si escau, de la darrera reordenació. En funció de les necessitats del servei, també podran prendre part en aquesta convocatòria específica els integrants de les borses de personal interí que, durant la seva vigència, hagin obtingut la titulació específica per integrar-se a la borsa de personal interí d'un cos superior al de la borsa de la qual en formen part. En aquesta convocatòria específica, els requisits s'han de complir i els mèrits s'han de valorar prenent com a referència la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds fixada a la convocatòria de constitució de les borses de personal interí, llevat del mèrit relatiu a la superació de les proves selectives i a l'obtenció de la nova titulació, que es valora en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds fixada a la convocatòria específica oberta a l'efecte.

La resolució d'aquesta convocatòria específica s'ha d'exposar als mitjans de difusió públics o privats per tal de garantir la seva difusió i coneixement adequats i la concurrència d'aspirants.

2.5 Durant la vigència de les borses, la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia pot acordar que les persones aspirants d'una jurisdicció hagin d'especialitzar-se per raó de les funcions dels llocs a proveir; com també que les persones aspirants que van optar per una jurisdicció puguin adquirir la formació pròpia d'una altra, quan això sigui necessari per raó de les necessitats del servei.

Article 3

Participació i informació

Amb la finalitat de garantir la transmissió de la informació derivada de la gestió de les borses de personal interí i fomentar la participació de les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit de l'Administració de justícia a Catalunya, la Direcció General de Relacions amb l'Administració de Justícia facilitarà trimestralment a cadascun dels representants de les organitzacions esmentades la informació que consideri necessària sobre el procés de selecció dels candidats, els nomenaments efectuats i els criteris seguits en els expedients de proposta i nomenament d'interins, com també dels cessaments.

Article 4

Requisits de participació en la convocatòria

Per tal de ser admeses a la convocatòria per a la constitució de les borses de personal interí, les persones interessades a participar-hi han de complir els requisits generals i específics que estableix l'article 4 del Decret 47/2006, de 28 de març, el darrer dia del termini de presentació de les sol·licituds de participació. Aquests requisits s'han de continuar complint en el moment de la presa de possessió com a funcionari interí i durant la vigència de la borsa.

Els requisits s'han d'acreditar documentalment d'acord amb el que estableixi la convocatòria.

Article 5

Mèrits

S'han de valorar, de les persones aspirants, els mèrits que estableix l'article 6.2.d) del Decret 47/2006, de 28 de març, d'acord amb les característiques de les funcions que s'hagin de realitzar i amb la puntuació que es determini a la convocatòria.

La documentació relativa a l'acreditació dels mèrits al·legats a la sol·licitud de participació, el termini i els llocs on s'ha de presentar es determinaran a la convocatòria.

Article 6

Comissió de valoració

6.1 La resolució de convocatòria del procés de selecció per a la constitució de les borses de personal interí designarà els membres de la Comissió de valoració a què es refereix l'article 5 del Decret 47/2006, de 28 de març, que actuarà durant el procés de selecció.

6.2 La Comissió de valoració ha d'estar constituïda per un nombre senar de membres, com a mínim cinc, designats pel Departament de Justícia, entre els quals un actuarà com a president i un altre com a secretari. Alhora, s'han de designar els suplents respectius.

6.3 Tots els membres de la Comissió de valoració hi participen amb veu i vot, i dirimirà els empats el vot de qualitat del president.

6.4 Les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit de l'Administració de justícia a Catalunya poden designar, cadascuna d'elles, un representant perquè assisteixi com a observador a les reunions de la Comissió de valoració, amb veu i sense vot.

6.5 Els acords s'adoptaran per majoria dels assistents que tinguin veu i vot, i es redactarà l'acta corresponent.

6.6 La Comissió de valoració pot disposar, si així ho creu convenient, la incorporació d'assessors o personal tècnic especialitzat en matèries relacionades amb les funcions de la Comissió, els quals actuaran amb veu i sense vot.

6.7 D'acord amb el que estableixi la convocatòria, podrà existir una única comissió de valoració per a tots els cossos o una comissió per a cada cos.

Article 7

Procés de selecció per a la constitució de les borses de personal interí

7.1 El procés de selecció per a la constitució de les borses de personal interí és l'establert a l'article 6 del Decret 47/2006, de 28 de març.

7.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR