ORDRE de 19 de maig de 1995, per la qual es determinen les normes, prescripcions i metodologies en relació amb els establiments tècnics auxiliars de la Junta de Sanejament en matèria d'inspecció, vigilància, control i anàlisi de qualitat de les aigües.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyOrdre

La Llei 19/1991, de 7 de novembre, estableix que la Junta de Sanejament, entre altres funcions, exercirà les de control de qualitat de les aigües continentals ¿superficials i subterrànies¿ i marines, la inspecció i vigilància dels abocaments, així com la gestió i recaptació de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament.

Per a la realització de les funcions esmentades i d'altres, la Junta de Sanejament està facultada per sol·licitar, si s'escau, la col·laboració d'entitats externes de control i anàlisi, tant públiques com privades.

D'altra banda, el Decret 230/1993, estableix el marc general d'actuació de les entitats col·laboradores del Departament de Medi Ambient en l'exercici de funcions d'inspecció i control. Per tant, la necessitat d'adaptació a la nova normativa, així com la conveniència d'ampliar l'àmbit d'actuació dels establiments tècnics auxiliars per tal de cobrir tot el ventall de funcions anteriorment esmentades comporta l'establiment d'una nova regulació en la qual quedin recollides les normes d'actuació, les condicions i els requisits tècnics i jurídics a complir a fi i efecte de poder ser degudament reconeguts per part de la Junta de Sanejament com a establiments tècnics auxiliars.

Per tant, d'acord amb el que disposa la disposició final 1 del Decret 230/1993,

Ordeno:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Funcions Les funcions d'inspecció, vigilància i anàlisi d'aigües que corresponen a la Junta de Sanejament, dins l'àmbit de protecció del medi ambient hídric, podran ser dutes a terme:

  1. Pels serveis propis de la Junta de Sanejament.

  2. Per mitjà de societats participades o vinculades.

  3. Per entitats públiques o privades degudament reconegudes a les quals s'encomani.

Article 2

Definició Són establiments tècnics auxiliars de la Junta de Sanejament aquelles entitats, públiques o privades, que obtenen la corresponent qualificació i reconeixement per exercir determinades funcions d'inspecció, control de qualitat i anàlisi d'aigües.

Capítol 2 Característiques

Article 3

Camps d'actuació Als efectes d'aquesta Ordre, les funcions d'inspecció, vigilància, control de qualitat i anàlisi que exerceix la Junta de Sanejament i que es poden encomanar a entitats públiques o privades reconegudes, es poden agrupar en els següents camps d'actuació:

  1. Presa de mostres d'aigües superficials, subterrànies o litorals, així com d'aigües residuals, en les condicions que en cada cas s'estableixin per a la seva conservació i transport fins al laboratori designat per a la seva anàlisi.

  2. Determinació analítica dels paràmetres físics, químics i biològics de mostres d'aigües superficials, subterrànies, litorals i residuals, amb els límits de detecció, precisió i exactitud que en cada cas s'estableixi, i segons els mètodes analítics que es designin, d'acord amb la normativa general que sigui aplicable.

  3. Operacions de presa de mostres, anàlisis i mesura de cabals d'aigües residuals segons els mètodes analítics establerts, per tal que la Junta de Sanejament pugui determinar els elements integrants de la base imposable de l'increment de tarifa de sanejament i cànon de sanejament.

  4. Estudi sobre la consecució dels objectius de qualitat segons els diferents usos de les aigües, fixats a les planificacions hidrològiques i de sanejament, així com la detecció de les desviacions eventuals i l'informe de la determinació de les seves possibles causes.

  5. Dictàmens sobre el funcionament i els resultats de les instal·lacions de depuració o mesures correctores exigides dintre els procediments d'autorització d'abocaments.

  6. Realització de qualsevol altre funció o estudi específic relacionat amb la qualitat de les aigües continentals o litorals que es consideri d'interès per part de la Junta de Sanejament. Les funcions encomanades a establiments tècnics auxiliars podran ser en tot moment verificades per la Junta de Sanejament.

Article 4

Imparcialitat, independència i integritat

  1. L'establiment tècnic auxiliar i el seu personal no estaran sotmesos a cap dependència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR