ORDRE AAM/265/2011, de 14 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis consistents en una línia de préstecs a les empreses del sector de la pesca, per millorar l'eficiència energètica de les embarcacions de pesca d'arrossegament, i es convoquen els corresponents a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/265/2011, de 14 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis consistents en una línia de préstecs a les empreses del sector de la pesca, per millorar l'eficiència energètica de les embarcacions de pesca d'arrossegament, i es convoquen els corresponents a l'any 2011.

Des de fa anys el sector pesquer està passant una situació complicada, tant a nivell d'explotació d'estocs com econòmica. Actualment la despesa variable més important a la qual fa front el sector és el cost del combustible. Tant és així, que es posa en perill el benefici de les empreses pesqueres. Per tal de pal·liar aquesta problemàtica des de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims s'han dut a terme diferents accions.

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims va dur a terme el Projecte de millora de l'eficiència, la sostenibilitat i el benefici de la flota pesquera d'arrossegament catalana, el qual va finalitzar amb uns importants resultats d'estalvi i millora de l'ecoeficiència.

Aquest va ser projecte pioner dins del territori, a través del qual es van equipar cinc embarcacions pilot amb les millors tecnologies per augmentar el seu grau d'ecoeficiència, partint de l'estat previ de cada embarcació.

Es van aconseguir resultats positius en tots els vaixells. Es van reduir considerablement el consum de combustible i emissions de CO 2 , i es van mantenir pràcticament invariables els beneficis obtinguts a través del procés extractiu.

Per tal de facilitar el manteniment de l'activitat de les empreses del sector de la pesca, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) considera necessari establir mesures de foment per tal de permetre millorar l'eficiència energètica de les embarcacions d'arrossegament i per això estableix una línia de préstecs amb interessos bonificats adreçada a aquestes embarcacions que els permetin dur a terme les inversions necessàries d'acord amb aquesta finalitat.

Aquests ajuts, que consisteixen en una línia de préstec, tenen naturalesa d'ajut de minimis , d'acord amb les directrius comunitàries per a l'examen dels ajuts estatals en el sector de la pesca i de l'aqüicultura (2008/C 84/06, de 3.4.2008), i el Reglament (CE) núm. 875/2007, de 24 de juliol, relatiu a la aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis al sector pesquer, i que modifica el Reglament (CE) núm. 1860/2004 (L-193, de 25.7.2007).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a les empreses del sector de la pesca, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts consistents en una línia de préstecs per a realitzar inversions en equipaments i reformes de les embarcacions de pesca d'arrossegament de Catalunya que permetin millorar la seva eficiència energètica, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts consistents en una línia de préstecs per a l'any 2011, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà de 15 dies, comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El finançament dels préstecs que estableix aquesta Ordre anirà a càrrec de la partida pressupostària AG05 D/830000200/6140/0000 dels pressupostos del DAAM per a l'any 2011, dotada amb un import màxim d'1.000.000,00 d'euros.

La concessió dels ajuts resta condicionada a la signatura del corresponent conveni entre el DAAM i l'ICF-ICCA Impuls del Crèdit Català Agrari (en endavant, ICF-ICCA), que és l'organisme encarregat de la formalització i la gestió dels préstecs regulats en aquesta Ordre.

2.4 L'òrgan competent per a la instrucció dels expedients és el Servei d'Ordenació d'Activitats.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució és la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. A aquests efectes, es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora de Coordinació, el cap o la cap del Servei d'Ordenació d'Activitats, el cap o la cap del Servei de Protecció de Recursos Marins i el director o la directora gerent de l'Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit serà de 15 dies, comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no es dicta resolució expressa, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general de Pesca i Afers Marítims, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos, a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar, tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics al web del DAAM http://www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposarà al tauler d'anuncis de les dependències del DAAM. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 d'octubre de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1  Objecte de l'activitat subvencionable

S'estableix una línia de préstecs amb l'objecte d'atendre les despeses per a millora de l'eficiència energètica de les embarcacions de pesca d'arrossegament de les empreses del sector de la pesca a Catalunya.

2  Requisits de l'activitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR