DECRET 344/1989 de 19 de desembre, pel qual es regula la concessió d'ajuts per millorar les condicions de finançament d'inversions destinada a la modernització i racionalització del comerç. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1245, pàg. 249, de 22.1.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 235/1994.

El procés de transformació de les estructures de la distribució comercial comporta la necessària modernització i racionalització dels equipaments físics de les petites i mitjanes empreses comercials, en línia amb les actuacions que s'han portat a terme des del traspàs de competències en matèria de comerç interior.

L'aplicació del Decret 32/1989, de 24 de febrer, ha fet palesa la necessitat d'establir instruments complementaris que permetin facilitar més alternatives al finançament de noves inversions comercials que contribueixin a millorar les estructures comercials, d'acord amb els interessos dels consumidors i amb la finalitat d'assolir un increment en la productivitat i en l'eficàcia del nostre sector distributiu.

Així, en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent, i a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme,

Decreto:

Article 1

El present Decret té per finalitat establir un sistema d'ajuts per al finançament de projectes d'inversió promoguts per petites i mitjanes empreses comercials, tant majoristes com detallistes, que contribueixin a la modernització i a la racionalització del sector.

Article 2

Amb aquest fi, el Departament de Comerç, Consum i Turisme podrà subscriure convenis amb entitats financeres, en els quals establirà els recursos crediticis amb condicions preferencials que cada entitat destinarà a les finalitats a què fa referència l'article 1 del present Decret.

Article 3

Les operacions de crèdit que es realitzin dins el marc dels esmentats convenis i compleixin el que preveu el present Decret podran obtenir del Departament de Comerç, Consum i Turisme la subvenció d'una part de les càrregues per amortització per tal de millorar les condicions dels crèdits esmentats.

Article 4

Podran sol·licitar els crèdits preferencials regulats en el present Decret:

  1. Les persones físiques o jurídiques que vulguin realitzar noves inversions a les seves empreses comercials, tant majoristes com detallistes, per a l'ampliació de l'establiment o la seva modernització, o per a la creació d'un nou establiment, sempre que això signifiqui la introducció de noves tècniques en la distribució que representin una millora de la seva productivitat i ajudin a la racionalització del sector.

  2. Les entitats del comerç associat que promoguin projectes d'inversió per modernitzar o crear serveis col·lectius, que millorin el poder de compra dels seus membres, n'augmentin el grau de competitivitat i contribueixin a la racionalització tant del sector majorista com del detallista.

Article 5

Per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR