ORDRE AAR/230/2010, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local, i es convoquen els corresponents a 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/230/2010, de 7 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local, i es convoquen els corresponents a 2010.

La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció encaminat a obtenir aliments d'elevada qualitat nutritiva i organolèptica mitjançant l'aplicació de mètodes productius sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i l'entorn rural, sotmesos a un estricte sistema de control i certificació.

El Reglament (CE) 834/2007, del Consell, de 28 de juny de 2007, regula la producció i l'etiquetatge dels productes ecològics i deroga el Reglament (CEE) 2092/91; i el Reglament (CE) 889/2008, de la Comissió, de 5 de setembre de 2008, estableix disposicions d'aplicació del Reglament (CE) 834/2007, del Consell, respecte de la producció ecològica, el seu etiquetatge i el seu control. A Catalunya, a més, la producció agroalimentària ecològica està regulada pel Quadern de normes tècniques aprovat per la Resolució de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries de 26 de juliol de 2006.

El 25 de novembre de 2008 el Govern de Catalunya va aprovar un Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques pel període 2008-2012, amb l'objectiu de promoure les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya. Un dels objectius estratègics del Pla d'Acció és el foment del sector i, concretament dins d'aquest objectiu s'ha desenvolupat un objectiu operatiu encaminat a fomentar la distribució i comercialització dels aliments ecològics per a programes de consum social i/o local.

La distribució d'aliments ecològics és un dels punts crítics d'aquest sector agroalimentari, atesa la gran atomització de l'oferta. Per tal de garantir el subministrament regular d'aliments ecològics als menjadors socials, es vol fomentar a les agrupacions de productors per tal que coordinin la seva producció i creïn estructures per facilitar la concentració de l'oferta i la comercialització en el mercat local.

El règim d'aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (CE) 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L-379, de 28.12.2006).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats al foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local per a 2010, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de 1 mes que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03D/470000101/6121 dels pressupostos del DAR per a 2010, dotada amb un import màxim de 100.000,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei de Producció Agrícola.

2.5 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel/per la subdirector/a general d'Agricultura, el/la subdirector/a general de Qualitat i el/la cap del Servei de Producció Agrícola.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 3 mesos, a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics en el web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 7 d'abril de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

-1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre són les actuacions de foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local en l'àmbit territorial de Catalunya, que incloguin:

  1. Creació i manteniment de centres de concentració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR